Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz XIV. – Berlin, Friedrichshain

2022. november 29. - Alois Dallmayr Magyarország

b1.jpgBerlin több mint 50 különleges kávézója a piac legjobb kávébabjaival várja vendégeit a német fővárosban. Izgalmas első kézből tapasztalni a harmadik hullám gyors növekedését Berlinben, ahogyan az kerületről-kerületre terjed. Ha szeretnénk felfedezni a különleges kávékat kínáló helyeket, érdemes szisztematikusan haladni, ezért városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Berlin kávé fronton.

Silo, Gabriel-Max-Straße 4

James Maguire és Morgan Love unokatestvérek, akik ausztrál kávékultúrát hoztak Friedrichshainba, amikor 2013-ban megnyitották a Silót.  Manapság a kávé kizárólag a Fjord-ból származik, a pörkölési projektet a Silo a Father Carpenter Coffee Brewers-szel együtt működteti. Tökéletes helyszín egy jó brunchhoz, ahol időtálló rusztikus belső tér adja a hátteret.

b2.jpg

19grams – Tres Cabezas, Boxhagener Str. 74

A Tres Cabezas különleges kávépörkölő üzem Berlin Friedrichshain városrészében. Sascha Spittel és Robert Stock 2002-ben egy sima eszpresszóval kezdték, és akkor még nem gondolták, hogy ebből olyan sikeres kávépörkölő üzem lesz, amely három berlini kávézóval és egy tekintélyes kiskereskedelmi üzlettel rendelkezik. Robert a mai napig úgy gondolja, hogy rossz ötlet volt az Ostkreuzban kezdeni, ami akkoriban nem volt túl kellemes környék. De elnézve, mit értek el, hová jutottak, tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy rosszabbul is alakulhatott volna.

b3.jpg

Kávés utazásaink korábbi részei:

Zürich - Hagyományok és újhullám

Zürich - Co-working és bor  

Prága, belváros

Prága, külső részek 

Barcelona, Eixample

Barcelona, El Raval

Barcelona, Gracia

Barcelona, Les Corts

Barcelona, El Fort Pienc

Brüsszel, első rész

Brüsszel, második rész 

Berlin, Kreuzberg

 

fotók: visitberlin.de, berlin-ick-liebe-dir.de, top10berlin.de

forrás: thewaytocoffee.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr417990272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása