Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz XII. – Berlin, Kreuzberg

2022. szeptember 18. - Alois Dallmayr Magyarország

 dallmayr-magazin-ut-a-kavehoz-specialty-kavezo-berlin-1-00.jpg

Berlin több mint 50 különleges kávézója a piac legjobb kávébabjaival várja vendégeit a német fővárosban. Izgalmas első kézből tapasztalni a harmadik hullám gyors növekedését Berlinben, ahogyan az kerületről-kerületre terjed. Ha szeretnénk felfedezni a különleges kávékat kínáló helyeket, érdemes szisztematikusan haladni, ezért városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Berlin kávé fronton.

Bonanza, Adalbertstraße 70

2016-ban a Bonanza Coffee Roasters bővítette pörkölőjét egy hátsóudvarban, ezzel együtt megnyitották Berlin egyik legcsodálatosabb kávézóját is. A Bonanza közel 15 éve létezik, és egyértelműen a berlini specialty kávészcéna egyik nagy úttörője. Az alapítók olyan importőröktől szerzik be a legjobb minőségű kávébabokat, mint a Nordic Approach, a Trabocca és a kolumbiai Antus Coffee, hogy egész évben kiváló főzeteket kínálhassanak. Az eszpresszó alapú italok mellett a Bonanza csúcsminőségű batch brew-t szolgál fel, kielégítve a vendégek koffein utáni sóvárgását.

dallmayr-magazin-ut-a-kavehoz-specialty-kavezo-berlin-1-01-bonanza.jpg

Chapter One, Mittenwalder Str. 30

Nora és üzlettársa, Björn üzemeltetik 2011 óta. A Chapter One-ban több pörkölő - többek között a JB Kaffee, a Flying Roasters, a Johan and Nyström, a Röststätte, a Hoppenworth & Ploch és az Ernst Kaffeerösterei - termékei kaphatók. Ezeken felül ott van még az Episode #1, amelyet Nora az Andraschko Kaffeerösterei-vel közösen készít. Mivel a hangsúlyt a filteres kávékra helyezik, különböző főzési módok állnak rendelkezésre. Megtalálható a Syphon, a V60, az Aeropress, a French Press és a Chemex.

dallmayr-magazin-ut-a-kavehoz-specialty-kavezo-berlin-1-02-chapter-one.jpg

Concierge, Paul-Lincke-Ufer 39-40

Ahol egykor a portás gondoskodott az eleganciáról és a biztonságról, ma már a Concierge kínálja az eszpresszókat. 2013-ban Benjamin Pates és Namy Nosratifard egy hátsó udvarban lévő aprócska helyiséget alakítottak át butik eszpresszóbárrá. A szomszédos Zolában (egy nagyobb helyen, ahol autentikus nápolyi pizzát szolgálnak fel) a Concierge elhelyezett egy lenyűgöző San Francisco pörkölőgépet, amelyen zajlik a varázslat. A helyszínt tekintve ennél jobbat nem is lehetne, hiszen a Spree egyik csatornájának közelsége eleve komoly vonzerőt jelent a sétálók számára.

dallmayr-magazin-ut-a-kavehoz-specialty-kavezo-berlin-1-03-concierge.jpg

Westberlin, Mittenwalder Str. 30

Úgy definiálja magát, mint kávé- és médiabolt. Mindez Berlin szívében, a Friedrichstraße még Kreuzberghez tartozó végén. A tulajdonos Kai Bröer építész, 2011-ben indította útjára a Westberlint, amikor a terület befektetési szempontból még kevésbé számított kívánatosnak. A belső tér jól átgondolt, japán és skandináv hatások uralják. Jó ide járni dolgozni, mivel a bőséges térkínálat kellemes környezetet teremt a laptopos emberek számára. A skandináv hatás a kávébabok kiválasztásában is tükröződik, a Drop Coffee rendszeres vendége a La Marzocco Strada kávéfőzőn főzött eszpresszónak.  A filteres és hideg kávéknál a Westberlin a helyi Five Elephant pörkölőhöz ragaszkodik.

dallmayr-magazin-ut-a-kavehoz-specialty-kavezo-berlin-1-04-westberlin.jpg

Kávés utazásaink korábbi részei:

Zürich - Hagyományok és újhullám 

Zürich - Co-working és bor 

Prága, belváros 

Prága, külső részek 

Barcelona, Eixample 

Barcelona, El Raval 

Barcelona, Gracia

Barcelona, Les Corts

Barcelona, El Fort Pienc 

 

Brüsszel, első rész

Brüsszel, második rész 

 

fotók: weatehipsters.wordpress.com, bonanzacoffee.de, sprudge.com, justcurioustoknow.wordpress.com, cookionista.com

forrás: thewaytocoffee.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6917933133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása