Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz – 5 Prágai kávézó, amit vétek kihagyni

2021. július 02. - Alois Dallmayr Magyarország


p1.jpg

Prága nem csak a Károly-hídról, az Óvárosi hídtoronyról vagy a Vencel-térvől áll, hanem olyan kávézókról is, ahol minőségi alapanyalapanyagokkal dolgoznak, és a kávé felfelszolgálásnak is megadják a módját.

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét. Prágának két epizódot szentelünk, most a belvárosi rész figyelemre méltó kávézóit soroljuk fel.

1. Onesip (Haštalská 755/15)

2016 áprilisában nyitott, a történelmi óváros közelében, és ahogy a neve is ígéri (one sip – egy korty) már az első szürcsölésnél magával ragad. A Round Hill Roastery (Midsomer Norton, Nagy-Britannia) által pörkölt kávékkal dolgoznak, és olyan környezetet teremtettek, ahol semmi sem vonja el a fogyasztó figyelmét kedvenc italáról. A két alapító, Adam és Zdenek a sok eszpresszó-alapú kávén felül „hideg főzésű” italokat is készít. Nyári kánikulában kihagyhatatlan náluk az eszpresszó-tonic.

p5.jpg

2. Original (Betlémská 12)

A csapat először két évig vezetett egy kávézót Vinohrady-ban, onnan tették át székhelyüket a Mustek metróállomás közelébe. A pörkölő és bolt a mamacoffee projektje, ők voltak az egyik első specialty pörkölő Kelet-Európában, emellett a Prágai Kávéfesztivál alapítói. Az Original klasszikus berendezése ellenére hozza a nagyvárosokra jellemző pörgést, a digitális nomádok nagy kedvence. Kávéikat helyi illusztrátorok munkái díszítik, így minden csomag majdnem olyan, mint egy kortárs műalkotás.

p3.jpg

3. Super Tramp (Opatovická 160/18)

Az ember elsőre jó eséllyel elsétál az előtt a kapubejáró előtt, aminek a végén igazi Földi Paradicsom bújik meg a belső udvarban. Kínálatukban olyan kávé is szerepel, amit a magyar Casino Mocca csapat pörkölt. Plusz infó: a Super Tramp „nagy testvére”, az I Need Coffee szintén nagy Casino Mocca-rajongó hírében áll.

p2.jpg4. EMA (Na Florenci 1420/3)

Ők már „régi motorosok”, 2013 óta működnek törtlen sikerrel. Az EMA egyébként 10 perc sétára fekszik a központi pályaudvartól, így ha élménnyel szeretnénk tölteni a várakozást két csatlakozás között, akkor őket kell keresni. Baristáik se nem szégyenlősek, se nem irigyek a tudásukra, szívesen beszélgetnek a vendégekkel a közös szenvedélyről. Állandó kínálatuk van, de minden hónapban meghívnak egy pörkölőt, hogy mutassa be valamelyik újdonságát.

p4.jpg

5. Brewbar a Náplavka termelői piacon

Azt hihetnén, hogy a sátor miatt csak jó időben vannak kint, de nem is tévedhetnénk nagyobbat! Akár esik, akár fúj, Radek és Jiri öt éve minden szombaton megjelenik a standjával. Eszpresszót és hasonlókat nem árulnak, kézzel készült (hand brew) italt viszont annál többet. Jiri 2015-ben, Radek 2016-ban nyerte meg a Cseh Aeropress Bajnokságot, így a vendégek biztosak lehetnek benne, hogy kávéjuk jó kezekben van náluk. Céljuk, hogy felkeltsék az emberek kíváncsiságát, ezért mindig kínálnak valamilyen prémium terméket.

p6.jpg

Reméljük, ajánlókkal sikerült egy kis kedvet csinálni a prágai kávézáshoz, következő cikkünkben pedig további izgalmas helyeket mutatunk majd be. 

 

fotók: restu.cz, frauleinanker.de, beanbros.com, pinterest, prague-stay.com, Judy/flickr

forrás: thewaytocoffee.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr5716609976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása