Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz V. – Barcelona, Eixample

2022. január 07. - Alois Dallmayr Magyarország

pexels-aleksandar-pasaric-1388030.jpgHola! Aki már legalább egyszer életében járt Barcelonában, az biztosan rendszeresen elgondolkodik azon, miért is nem él még a katalán fővárosban. Kellemes klíma, tengerparti strandok, lenyűgöző történelmi örökség, fenséges konyha. És akkor a kávéról még szót sem ejtettünk!

Kávé fronton akkora a kínálat, hogy városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Barcelona. Ezúttal az Eixample-kerület van terítéken.

Roast Club, Carrer de València 143

Szerelemprojekt, az Olaszországból származó Iker Zago a kávé iránti szenvedélyének minden cseppjét beletöltötte a kis kávézóba. Reggel és délelőtt gyorsan megtelik, de a helyzetet mindenki rugalmasan kezeli, a vendégek simán leülhetnek (és le is ülnek) egymás asztalához. A barátságos hangulatot fokozza, hogy a pultban dolgozó munkatársaknak – legyen bármennyire is sok a dolguk – mindenkihez van pár kedves szava. Kínálatukban tápláló és egészséges ételekkel megrakott tálak, bagelek és különféle krémekkel borított tostadák szerepelnek. No meg, persze, ott a kávé, minden héten másik vendégpörkölővel.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-barcelona-1-eixample-00.jpg

La Masala

Nyugodt hangulatú reggeliző a La Ribera/Sant Pere negyedben, ahol tízóraira (vagy korai ebédre) is van lehetőség, vegetáriánus szendvicsek és frissen készített tostadák között válogatva, sőt szóba jöhet a joghurt müzlivel. Kávéik eszpresszó alapúak, a pörkölést a Nomad végzi. A két tulajdonos Alexandra és Kunchok, utóbbi tibeti, és a kávékon túl remek Masala Chai teát készít.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-barcelona-1-eixample-01-roast-club.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét. Hamarosan folytatjuk Barcelona további kincseivel. 

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-barcelona-1-eixample-02-la-masala.jpeg

 

fotók: foodieinbarcelona.com, godsavethepoints.com, foursquare.com

forrás: thewaytocoffee.com



A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7816803426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása