Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz IX. – Barcelona, El Fort Pienc

2022. április 29. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-barcelona-5-el-fort-pienc-three-marks-coffee-01.jpg

Aki már legalább egyszer életében járt Barcelonában, az biztosan rendszeresen elgondolkodik azon, miért is nem él még a katalán fővárosban. Kellemes klíma, tengerparti strandok, lenyűgöző történelmi örökség, fenséges konyha. És akkor a kávéról még szót sem ejtettünk!

Kávé fronton akkora a kínálat, hogy városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Barcelona. Ezúttal az El Forts Pienc-kerület van terítéken.

Three Marks Coffee, Carrer d’Ausiàs Marc, 151

Két Marco és egy Marc – így áll össze a három fős tulajdonosi és névadói kör. A specialty kávézót 2018 augusztusában nyitották meg, és a kerület egyetlen ilyen profilú intézménye. Céljuk nem csak az volt, hogy minőségi kávéval lássák el a környéken lakókat, közösségi teret is létre akartak hozni, ahol az emberek a kávé mellett egymás társaságát is élvezhetik. A tágas, kétemeletes intézmény pedig tökéletesen betölti mindkét szerepét, a természetes módon beáramló fényárnak és az egyszerű, mégis kifinomult berendezésnek köszönhetően szuper hely született. Bár rendelkeznek saját pörkölővel, rendszeresen hívnak vendégpörkölőket is, hogy minél nagyobb választékot kínálhassanak vendégeiknek. A három tulajból kettő korábban a Nomad kávépörkölő üzemben dolgozott, és a kapcsolat megmaradt, a Three Marks filteres kávéi között ott vannak a Nomad termékei. Eszpresszóhoz pedig Ethiopia és Guatemala single origin-t használnak.

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-barcelona-5-el-fort-pienc-three-marks-coffee-00.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét.

Zürich gazdag kínálata miatt a városnak két részt szenteltünk:

Hagyományok és újhullám

Co-working és bor  

Ahogy tettük azt Prágával is: belváros és az attól kissé távolabb eső részek.

Barcelonai felfedező túránkat az Eixample kerületben kezdtükaz El Ravalban folytattuka harmadik részben a Gracia negyedig jutottunk, a negyedikben pedig Les Corts-ba.

 

fotók: plateselector.com, barcelonafoodexperience.com

forrás: thewaytocoffee.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8617817949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása