Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz XII. – Brüsszel, második rész

2022. július 15. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-brusszel-2-02-my-little-cup.jpg A brüsszeli kávézók száma az elmúlt évtizedben fokozatosan bővült, a kezdetek arra az időre vezethetők vissza, amikor az OR COFFEE megnyitotta az első specialty kávézót a város központjában.

Az OR COFFEE az antwerpeni Caffénationnel együtt a kávékultúra harmadik felfutásának előfutára volt Belgiumban, és nagy hatással bírtak a kávészcéna fejlődésére a genti bemutatkozásukat követő években. Azóta nagyjából kétévente jelenik meg egy-egy új üstökös a kávéhorizonton.

My Little Cup, 53 Rue de la Croix de Fer

Ez az a hely, ami már az első látogatás alkalmával a megszokottság érzését árasztja, ahol egy jó kávé mellett könnyen le lehet ereszteni. Az apró, sarki bolt 2014 márciusában nyílt meg Brüsszel egy csendes részén, nem messze a központtól. Az üzlet homlokzatán a világos márkajelzés a jellegzetes brüsszeli szecessziós építészet jegyeivel párosul, a padlótól a mennyezetig érő ablakok pedig rengeteg fényt biztosítanak. Miután több helyi pörkölővel is kísérletezett, a My Little Cup néhány évig csak a párizsi Belleville mikropörkölővel dolgozott, a közelmúltban azonban nyitottak más cégek felé is. A tulajdonosoknak ugyanezen a néven a kanadai Montrealban is működik kávézója.

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-brusszel-2-01-my-little-cup.jpg

Belga & Co, Rue du Bailli 7A és Rue Ernest Solvay 12

A stagnálás időszaka után 2016 volt az az év, amikor végre új, különleges kávézók jelentek meg a brüsszeli kávétérképen. A Belga & Co is része volt ennek a terjeszkedésnek, amikor Loïc és Charly megnyitotta az első specialty kávézót a Châtelain negyedben. Azóta egy második kávézóval Saint-Boniface-ban is megvetették a lábukat, sőt, harmadik kávézót nyitottak Antwerpenben.

Mivel a Belga & Co saját maga pörköli a kávéját, jól jön, hogy Loïc korábban egy kávékereskedelmi cégnél dolgozott. Az eszpresszókeverékük prémium kereskedelmi minőségű kávét tartalmaz, de az eszpresszóhoz és a filteres kávéhoz is csak különleges minőségű kávékat használnak. A kávébabok kiválasztásakor az ízre összpontosítanak. „Arra törekszünk, hogy kiemeljük az ital édes ízét” - mondja Loïc, ezért a pörkölésük a közepes tartományba esik. „Régebben megálltunk a világosabb pörkölésnél, de úgy döntöttünk, alkalmazkodunk ahhoz, amit a vendégeink szeretnek”.

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-brusszel-2-00.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét.

Korábbi részek:

Zürich - Hagyományok és újhullám

Zürich - Coworking és bor

Prága, belváros

Prága, külső részek

Barcelona, Eixample

Barcelona, El Raval

Barcelona, Gracia

Barcelona, Les Corts

Barcelona, El Fort Pienc

Brüsszel, első rész

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-brusszel-2-03-belga-co.jpg

fotók: brusselskitchen.com, europeancoffeetrip.com, montreal.eater.com

forrás: thewaytocoffee.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6617883757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása