Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz IV. – Zürich

Co-working és bor

2021. október 22. - Alois Dallmayr Magyarország

A Svájcban fellelhető specialty kávézók jelentős része Zürichben koncentrálódik, az IMPACT HUB hálózat két helyszínen van jelen co-working irodáival, sőt, akad itt barista tréningekben utazó intézmény is!

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-00.jpg

MIRÓ - Brauerstrasse 58, 8004 Zürich

David és Daniel, a két tulajdonos már 3,5 éve rótták Zürich utcáit teherautóban nyitott apró mobil kávézójukkal, mire rátaláltak a megfelelő statikus helyre. Specialty kávékat pörkölnek, kerülik az ipari termesztőket, inkább kis területen dolgozó farmerekkel dolgoznak. Sőt, ahol lehet, még a közvetítőket is kiiktatják, direkt kapcsolatot teremtve a termelővel. Az általuk beszerzett babok húsz svájci kávézóba jutnak el. Saját helyük tervezésére nyílt pályázatot írtak ki a helyi egyetem aktív és már végzett építész hallgatói számára. Pörkölésben maximum a „medium” szintig mennek el, kínálatukban kávés koktélok is szerepelnek, így náluk semmi akadálya, hogy este kávés aperolt fogyasszon el az ember. Hétvégente pedig remek brunch-ot készítenek.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-01-miro.jpg

AUER & CO. - Sihlquai 131, 8005 Zürich

Specialty kávézó és co-working iroda egy térben. Mindegy, hogy eredetileg dolgozni vagy kávézni térünk be, ellenállhatatlan ingert érzünk, hogy a másik funkciót is kipróbáljuk. Az Auer & Co. a Miró partnere, így két menüjük megtalálható az étlapon. Ezen felül erősek ebédre készített fogásokban, úgyhogy semmi akadálya az egész napos ottlétnek.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-02-auer-co.jpg

KRAFTWERK - Selnaustrasse 25, 8001 Zürich

Egykor erőműként működött az épület, ami most kávézó, étterem és rendezvényközpont. Plusz – mint az Auer & Co. – co-working iroda is. Az irodák és tárgyalók kiszolgált szállítókonténerek, amik egészen egyedi hangulatot adnak a megbeszéléseknek. De az is könnyedén tud dolgozni, aki nem jut be valamelyikbe, mert napközben a helyszín atmoszférája teljesen megfelel az elvárásnak. A kávék a Vertical pörkölőüzemből érkeznek.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-03-kraftwerk.jpg

169 WEST - Weststrasse 169, 8003 Zürich

Kávé és bor kombinációja egy olyan térben, amit bárki elfogadna nappalijának. A terem hátsó részében megbújó kanapé annyira otthonos, hogy aki oda lehuppan, erős késztetést érez majd egész nap csak üldögélni: délelőtt kávéval kezd, este borral végez, a kettő között pedig sajtválogatást majszol. Az eszpresszóba kerülő kávét a Vertical, a filtereseket Tim Wendelboe és a Bonanza biztosítják. Ínyencek figyelmébe ajánljuk a rendszeresen megtartott kávé-bor kóstolókat!

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-04-169-west.jpg

COFFEE LAB ZÜRICH - Strassburgstrasse 15, 8004 Zürich

Inkább tanoda, mint kávézó, ahol rengeteget lehet tanulni a fekete nedű elkészítéséről és már-már tudományos szintre emelt élvezetéről. Tartanak barista kurzusokat, kávékóstoló tanfolyamot, latte art workshopot. Hab a tortán: minden második szombaton más vendégpörkölőt látnak vendégül, olyankor szélesebb közönségnek adják meg a lehetőséget a kóstolásra.

dallmayrmagazin-kave-specialty-kavezo-zurich-2-05-coffee-lab-zurich.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét. Zürich gazdag kínálata miatt a városnak két részt szenteltünk (itt olvasható az első) – ahogy tettük azt Prágával is, külön szedve a belvárosi és az attól kissé távolabb eső helyeket.

 

fotók: tsri.ch, harrysding.ch, hellozurich.ch, lovefoodish.com, therealpickygourmet.com, kevinrechsteiner.com

forrás: thewaytocoffee.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr516731604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása