Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz VI. – Barcelona, El Raval

2022. február 04. - Alois Dallmayr Magyarország


raval0.jpg

Aki már legalább egyszer életében járt Barcelonában, az biztosan rendszeresen elgondolkodik azon, miért is nem él még a katalán fővárosban. Kellemes klíma, tengerparti strandok, lenyűgöző történelmi örökség, fenséges konyha. És akkor a kávéról még szót sem ejtettünk!

Kávé fronton akkora a kínálat, hogy városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Barcelona. Ezúttal az El Raval-kerület van terítéken.

Nomad Every Day, Carrer de Joaquín Costa 26

A Nomad nemzetközi szinten ismert pörkölő, és mindjárt három helyszínen is jelen van a katalán fővárosban. Ezek közül az Every Day az, ami leginkább kávézóként funkcionál – és elsősorban elvitelre. Filteres menüjük korlátozott, de hideg kávéból rengeteg van. És persze a szezonális kínálat is mindig tökéletes, így hosszú távon is minden nap látogatható a hely, nem lehet megunni. A pörkölő a Carrer de Joaquín Costa, 26, míg a Lab & Shop a Carrer de Joaquín Costa, 26 alatt található.

raval2.jpg

Departure, Carrer de la Verge 1

Korábban asztalosműhely működött ott, ahol Xavi és Raquel 2017 júniusában megnyitották kávézójuk hatalmas fa ajtaját a kávé és a művészet szerelmesei előtt. A Departure a negyed egyik kis sikátorában bújik meg, és hiába van közel Barcelona központjához, távol esik a nyüzsgéstől. Életfilozófiájuk és kedvenc kávéik ízvilága nyomán a SlowMov pörkölővel szerződtek le, onnan érkeznek a babszemek az eszpresszóhoz.  Filter fronton sokkal nyitottabbak, hazai és nemzetközi vendégpörkölőket váltogatnak. Mielőtt elindították volna saját projektjüket, Xavi és Raquel két évig vizsgálták az európai specialty kávészcénát. Begyűjtött tapasztalataikat és személyes preferenciáikat ötvözve sikerült egyedi koncepciójú, lélekkel és karakterrel rendelkező helyet létrehozniuk. A kiállított művészeti alkotások néhány hetente változnak, az eseményeket koncertek és egyéb események kísérik.

raval1.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét. Zürich gazdag kínálata miatt a városnak két részt szenteltünk – ahogy tettük azt Prágával is, míg barcelonai felfedező túránkat az Eixample kerületben kezdtük.

 

fotók: thetourguy.com, veggietravel.com, abroadwithash.com

forrás: thewaytocoffee.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9416823952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása