Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz X. – Barcelona, Poblenou

2022. október 15. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-barcelona-6-poblenou-01-little-fern.jpgAki már legalább egyszer életében járt Barcelonában, az biztosan rendszeresen elgondolkodik azon, miért is nem él még a katalán fővárosban. Kellemes klíma, tengerparti strandok, lenyűgöző történelmi örökség, fenséges konyha. És akkor a kávéról még szót sem ejtettünk!

Kávé fronton akkora a kínálat, hogy városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Barcelona. Ezúttal Poblenou van terítéken.

Little Fern, Carrer de Pere IV, 168

Poblenou-ban az indusztriális környezet maradványai keverednek innovatív ötletekkel és új fejlesztésekkel. A környék néhány év alatt Barcelona kreatív övezetévé és a kávé szerelmeseinek paradicsomává vált. 2018 májusában megnyitott Poblenou legelső, új-zélandi ihletésű brunch kávézója, ami még kívánatosabb célponttá teszi a környéket. A Magyarországról származó Judit és férje, az új-zélandi Jay a minőséget tartották a legfontosabbnak. Korábbi munkahelyükön, a hajózási iparágban naponta kellett megbirkózniuk a legőrültebb igényekkel. Annyira hozzászoktak a tökéletességhez, hogy saját törekvéseik számára is a legmagasabbra állították a mércét.

Az új-zélandi kedvenc Cornfritter itt éppúgy az étlap része, mint a kimchi palacsinta vagy a kecskesajttal, fügével, mézzel, szarvasgombaolajjal és rozmaringgal pirított kovászos tészta. Magától értetődően Barcelona egyik legjobb kávékínálatával rendelkeznek, a „ház pörkölője” a Nømad - mind eszpresszó, mind filteres kávé fronton. Kellemes háttérzene, ízletes ételek, príma kávé és barátságos kiszolgálás teszik Little Fern-t a legjobb brunch kávézóvá Barcelonában.

SKYE, Carrer de Pamplona, 88

Az Espacio 88 raktárépületében található Barcelona egyik legikonikusabb kávézóhelye: a SKYE Coffee teherautója. Az 1972-es Citroën HY tökéletesen illeszkedik a Poblenou ipari negyed hangulatába. A SKYE kizárólag a Right Side által pörkölt kávét főzi, és ők a Barcelona Coffee Festival szervezői is.

dallmayr-magazin-specialty-kavezo-barcelona-6-poblenou-00-skye-coffee.jpg

Espai Joliu, Carrer Badajoz 95

Barcelona Instagram-kedvenc kávézója, ahol a növények a hely központi elemei. Rengeteg magazin hever az asztalokon, otthon ad egy művészeti galériának és egy kávézónak is. Az alapító Lucía formatervezői diplomával rendelkezik, és Berlinben élt, amikor elhatározta, hogy valami különlegeset hoz létre szülővárosában. A Nømad pörkölőhöz kötődik, de rendszeresen hív vendégpörkölőket a kávézóba.

dallmayr-magazin-keseru-kave-okok-1-03.jpg

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippjeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét.

Korábbi részek:

Zürich - Hagyományok és újhullám

Zürich - Co-working és bor  

Prága, belváros

Prága, külső részek 

Barcelona, Eixample

Barcelona, El Raval

Barcelona, Gracia

Barcelona, Les Corts

Barcelona, El Fort Pienc



fotók: skye-coffee.com, bizflats.com, europeancoffeetrip.com, espaijoliu.tumblr.com

forrás: thewaytocoffee.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1917946374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása