Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Hol dől el, mennyibe kerül a kávénk?

2023. november 23. - Dall.mayr

caffe1.png

A kávé nem csak azért több egy italnál, mert fontos szervező ereje az emberek mindennapi közösségeinek, hanem azért is, mert termesztése óriási üzlet. A kávé önálló árupiaci termék, aminek két fajtájával kereskednek. Ezek az arabica és a robusta. Mindkettőből különböző minőségi szintek érhetők el. A két fajtát korábban főként a magukat a kávé ínyenc fogyasztóinak tartók különböztették meg, mára már az egyre tudatosabb vásárlók jelentős része is tisztában van a fajták jellemzőivel. Az piaci helyzetet 2023 őszén alapvetően az International Coffee Organization (ICO) előrejelzése alapozta meg.

Tovább

25 bakancslistás kávé - első rész

dallmayr-magazin-25-kaveital-mielott-meghalsz-1-01-cappuccino.jpgA kávé széleskörben ismert ital, melyet az emberiség már közel 1000 éve kutat, módosít és élvez. És elég sokan kedvelik az efféle felsorolásokat, mert újdonságokat fedezhetnek fel általuk. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy a kávés italokról is készüljön egy hasonló lista, amelyet sorozatban mutatunk be. 

Tovább

Kávés horror – Finca Dorian Gray arcképe, második rész

dallmayr-magazin-kaves-horror-finca-dorian-gray-arckepe-2-00.jpg

„Hölgyeim és uraim, eljött a pillanat, amelyre mindannyian vártak” - mondja az árverés vezetője a zsúfolásig megtelt teremben, amely nem éppen visszafogott izgalomtól vibrál. „Elérkeztünk a nap utolsó három tételéhez, amelyek egészen különlegesek.”

Tovább

Kávés horror – Finca Dorian Gray arcképe, első rész

ff.jpg„Hölgyeim és uraim, eljött a pillanat, amelyre mindannyian vártak” - mondja az árverés vezetője a zsúfolásig megtelt teremben, amely nem éppen visszafogott izgalomtól vibrál. „Elérkeztünk a nap utolsó három tételéhez, amelyek egészen különlegesek.”

Tovább

Út a kávéhoz XIV. – Berlin, Friedrichshain

b1.jpgBerlin több mint 50 különleges kávézója a piac legjobb kávébabjaival várja vendégeit a német fővárosban. Izgalmas első kézből tapasztalni a harmadik hullám gyors növekedését Berlinben, ahogyan az kerületről-kerületre terjed. Ha szeretnénk felfedezni a különleges kávékat kínáló helyeket, érdemes szisztematikusan haladni, ezért városrészekre szedtük a helyeket, hogy fejezetről-fejezetre haladva, közösen fedezzük fel, mit nyújt nekünk Berlin kávé fronton.

Tovább

Kávés horror – szélsőséges intézkedések, második rész

dallmayr-magazin-kave-horror-tortenet-barista-szelsoseges-intezkedes-2-00.jpgA koronavírus-járvány alatt változó mértékű szabadságot élveztünk itt Brooklynban. Teljes lezárásként kezdődött, majd rövid, de reményteljes korszakba lépett, aztán visszatért a legszigorúbb zárlathoz. Azóta tartós bizonytalanságban élünk.

Tovább
süti beállítások módosítása