Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Kávé és mozi – hatodik rész

2022. december 02. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayrmagazin-kave-es-mozi-ha-eljon-joe-black-brad-pitt-black-coffee-baburajj-bollywood-00.jpgKedvenc fekete italunk annyira áthatja a mindennapjainkat, hogy különféle kulturális alkotásokban is megjelenik. Mi most olyan filmjeleneteket listázunk, ahol vagy feltűnik vagy központi elem a kávé.

Ha eljön Joe Black (1998.)

William Parrish, a dúsgazdag, New York-i üzletember két lányával él, hatvanötödik születésnapja alkalmából a nagyobbik hatalmas partit szervez. Ám a buli előtt Parrish rosszul lesz, megérinti a halál szele. Hamarosan megnyerő modorú, jó képű fiatalember állít be a házába: Joe Black a Halál megtestesülése. Magával akarja vinni áldozatát, ám meglátja a férfi gyönyörű lányát, Susant. Ezt látva és kihasználva, Parrish alkut köt a Joe Blackkel: haladékot kap, míg az megízleli az emberi létet. Ám a Halál ideje is lejár, vissza kell térnie oda, ahová való.

Kávéházi beszélgetés a Susan-t alakító Claire Forlani és egy Brad Pitt által alakítottmegnyerő fiatalember között

Első rész:

Második rész (vigyázat, a legvégén spoiler-t tartalmaz!):

Black Coffee (2021.)

A 2011-es Salt N’ Pepper kvázi folytatásában Babu séf, Kalidasszal és Mayával marad. Egy, az utóbbival való félreértés miatt Babu elhagyja közös lakásukat és Kochiba megy, ahol találkozik Ann Mary Cheriyan-nal, aki megkéri, hogy vegyen neki egy italt. A nő elviszi őt a lakásába, ahol három másik nővel, Maluval, Gayathrival és Kshemával lakik, Babu pedig szakácsként marad velük. A nők megosztják problémáikat Babuval, aki segít nekik megoldani ezeket.

A film előzetese:

 

 

Sorozatunk első részében: Kávé és cigaretta, Álom luxuskivitelben, Twin Peaks 

A második részben: Piszkos Harry, Terhes társaság, Ponyvaregény, Airplane! 

Harmadik epizód: Példátlan példaképek, Szemtől szemben, L.A. Story, Amélia csodálatos élete 

Negyedik rész: A minden6ó, Breaking Bad, Nagymenők 

Ötödik fejezet: Babyface, Sötét zsaruk, Zöld darázs 

címlapkép: 123malayalam.net

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8117990260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása