Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Kávé és mozi – ötödik rész

2022. október 07. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayrmagazin-kave-es-mozi-men-in-black-sotet-zsaruk-00.jpgKedvenc fekete italunk annyira áthatja a mindennapjainkat, hogy különféle kulturális alkotásokban is megjelenik. Mi most olyan filmjeleneteket listázunk, ahol vagy feltűnik vagy központi elem a kávé.

Babyface (1933.)

A film Lily Powers (Barbara Stanwyck), egy alholista apa gyönyörű lányának szexuális kalandjait követi nyomon. Lily sivár pennsylvaniai élete hirtelen fordulatot vesz, amikor apja balesetben meghal. Lily, akit nem hat meg édesapja halála, barátnőjével, Chicóval (Theresa Harris) együtt felugrik egy tehervonatra, mi több, elcsábít egy vasúti munkást, hogy elkerülje a letartóztatást. New York-ba érvén szépségét és szexuális képességeit kihasználva sikeres férfiak sorát csábítja el, miközben a csúcsra tör.

A kávét nem csak meginni lehet:

Sötét zsaruk (1997.)

Jay (Will Smith) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynökök egy titkos szervezet alkalmazottai, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Egy veszélyes intergalaktikus terrorista a Földön akar megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk a csillagközi háború megelőzése érdekében azonnal akcióba lépnek.

Ez sima kávé?

Zöld darázs (2011.)

Miután rejtélyes körülmények között meghal a nagyhatalmú, Los Angeles-i médiamágnás, birodalmának irányítását léhűtő fia, Britt Reid veszi át. Az apja egykori titkára, az okos, csendes és hűséges Kato segítségével Britt megragadja az alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: harcot hirdet a bűnözés ellen.

De Kato nélkül miért rossz a kávé?

Sorozatunk első részében: Kávé és cigaretta, Álom luxuskivitelben, Twin Peaks

A második részben: Piszkos Harry, Terhes társaság, Ponyvaregény, Airplane! 

Harmadik epizód: Példátlan példaképek, Szemtől szemben, L.A. Story, Amélia csodálatos élete

Negyedik rész: A minden6ó, Breaking Bad, Nagymenők

 

címlapkép: filmsnewsfeed.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7917946360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása