Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Kávé és mozi – második rész

2022. április 02. - Alois Dallmayr Magyarország

Kedvenc fekete italunk annyira áthatja a mindennapjainkat, hogy különféle kulturális alkotásokban is megjelenik. Mi most olyan filmjeleneteket listázunk, ahol vagy feltűnik vagy központi elem a kávé.

dallmayr-magazin-kave-es-mozi-2-00.jpg

Piszkos Harry (1971.)

A Piszkos Harry-sorozat első része, melyben Clint Eastwood játssza Harry Callahant, a San Franciscó-i rendőrt, aki időnként a törvény betűjével ellentétesen, de mindig igazságérzetének megfelelően cselekszik, a bűnözők megállítására alkalmazott módszerei többnyire a törvényesség határát súrolják. Clint Eastwood ikonikus ábrázolása a filmben új stílust teremtett a zsarufilmek történetében, köszönhetően Harry Callahan karakterének. A jegypénztáraknál sikeres volt a produkció, ez 4 folytatást eredményezett.

"Ezért hívnak „Piszkos Harry”-nek. Mert mindig én végzem el a piszkos munkát!"

Harry cukor nélkül issza a kávét.

Terhes társaság (2010.)

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni Los Angelesbe, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne az angyalok városába, ám a sors komoly megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik ugyanis Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve, túl kicsi IQ-ja és egy értékes kávésdoboza van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

Ponyvaregény (1994.)

Ha valaki nem ismeri a történetet (aminek elmesélésébe most direkt nem fogunk bele), az is értékelni fogja az alábbi jelenetet. Mert Jimmy-nek tényleg piszok jó a kávéja. És az sem véletlen, hogy a film 18+-os besorolást kapott az ítészektől.

Airplane! (1980.)

A Csupasz pisztoly filmeket is jegyző alkotógárda klasszikus vígjátékában egy utasszállító repülőgép kerül nagy slamasztikába, mivel a gépen romlott halat szolgálnak fel az utasoknak, ráadásul a pilóták is ételmérgezést kapnak. És ezzel még nincs vége a megpróbáltatásoknak, hiszen jön az igaz tragédia: elfogyott a kávé!

Sorozatunk első részében: Kávé és cigaretta, Álom luxuskivitelben, Twin Peaks

címlapkép: fineartamerica.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4317780958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása