Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Tea és mindfulness

2021. december 31. - Alois Dallmayr Magyarország

elmeny2.jpgA tea több mint egy ital - élmény. Ha leülünk meginni egy csésze teát, lelassulunk, ami mai világunkban erőteljes nyilatkozatnak számít. Egy kis mindfulness a mindennapokban.

Pusztán azzal, hogy visszaveszünk a tempóból, csökkentjük a stressz mértékét, javítjuk a fizikai egészségünket, fokozzuk a tudatosságot, elősegítjük saját lelki békénket és javítjuk a koncentrálóképességünket.

A tea összetevői éberen tartják az elménket, testünkben mégis ellazulunk. Ha egy csésze teát tartunk a kezünkben, érezzük a melegét a kezünkben; belélegezzük az illatát, értékeljük a színét, és lassan kortyolgatva megízleljük.

A tea testet ad a magánynak és az elme lecsendesítésére szánt időnek. Ez a lassúság, az önvizsgálat és a szemlélődés ideje; az önmagunkba tekintés és belső világunk megismerésének ideje; az összes zen szerzetesre, taoista bölcsre és teamesterre - akik a "cselekvés" helyett a "létezés" felé vezettek minket - emlékezés ideje. A tea vendégszeretet, társasági élet, általa megnyitjuk szívünket és otthonunkat, hogy megosszunk egy csésze teát egy baráttal vagy egy váratlan vendéggel.

A tea segíthet ellazulni

Hatására nyelvünk megered, felszínre tör természetes nagylelkűségünk és jó természetünk. Arra hív minket, hogy minden érzékszervünkkel figyeljünk. Magához vonz minket, hogy észrevegyük az illatát, a víz hangjait és érintését, az ital csodálatos színét. Ahogy megtanuljuk felébreszteni érzékeinket, és megértjük a tea szellemiségét, megtapasztalhatjuk az élet teljességét és rejtett kapcsolatait.

elmeny3.jpg

Teázni másokkal egy remek program

Hogy jó vendéglátók legyünk, meg kell tanulnunk nemes lelkűnek lenni. Azért, hogy a teázás olyan jelentőségteljes alkalommá váljon, amelyet vendégeink és mi egyaránt élvezünk, és amelyből valamennyien gyarapodunk, van néhány olyan téma, amelyet érdemes érinteni az együtt töltött idő alatt.

Pozitív visszajelzések

Mielőtt megérkeznek a vendégeink, gondoljuk végig, kiket hívtunk meg teázni! Az összejövetel során szánjunk időt arra, hogy tudassuk a többiekkel, mennyire nagyra tartjuk őket, mit tartunk különlegesnek bennük. Tudassuk velük, hogy mennyire tiszteljük őket, hogy tanultál tőlük valamit, és hogyan segítettek nekünk vagy valaki másnak.

Az isteni hírnökök

Egy ősi hiedelem szerint mindenki és minden okkal érkezik az életünkbe. Ezt szem előtt tartva legyünk nyitottak a váratlanul betoppanó látogatókra, és kínáljunk fel nekik bármilyen teát és ételt. Legyen meg bennünk a szándék felfedezni, hogy ezek a váratlan vendégek hogyan és miért épp ebben az időben tisztelték meg az életünket! Mi adnak ők nekünk, és mit adunk mi nekik?

elmeny1.jpg

 

fotók: teaforia.com, visitjulian.com, mai-ko.com

forrás: tching.com (https://tching.com/2021/08/tea-is-an-experience/ )

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3116798738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása