Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Kávéból készült cipő lesz az új trend?

És még zokni sem kell hozzá!

2021. július 09. - Alois Dallmayr Magyarország

cipo2.jpg

A legtöbb ember ruhatárában megtalálható egy-egy különleges darab, mely története, anyaga vagy szabása miatt közel áll viselője szívéhez. Sőt, már a kedvenc reggeli italunk maradékát is viselhetjük. De honnan indult az ötlet, és hol tart jelenleg a megvalósítás? Ennek jártunk utána.

A történet nem előzmények nélküli, de úgy fest, megszületett az eddigi legjobb kinézetű kávébakancs. A CCILU nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy kávézaccból olyan cipőt alkosson, ami annyira ellenáll a szagoknak, hogy nyugodtan viselhető zokni nélkül. Korábban készült már kávézaccból sportmelltartó, jógaruha, szappan, útalapanyag, szájmaszk, sőt, lábbeli is, utóbbit emelték most új szintre a felhasznált anyag arányának növelésével.

Kávéból cipő, kevesebb, mit fél percben:

Így aztán a talpbetét, a bélés és a külső borítás (ami 100%-ban vízálló) 30%-a tulajdonképpen kávé, vagyis körülbelül 15 csészényi zacc kerül minden pár XpreSole Panto-ba. Ami nem kávé, az pedig újrahasznosított műanyag. A lábbeli könnyű (230 gramm), csúszásmentes talppal ellátott, mosógépben mosható, vegán és UV-álló lábbeli, félcipős és magasszárú kivitelben, négy színben (White Vanilla Latte, Brown Mocha, Black Americano, Black Espresso – micsoda nevek!).

cipo.jpg

Ha valaki idegenkedik a mezítlábas cipőviseléstől, vásárolhat zoknit is a cégtől, abban „csak” két csészényi zacc van, viszont hatféle különböző dizájnnal készítik.

A projekt a Kickstart-on támogatható, és igen valószínű, hogy tényleg meg is valósul nagy darabszámokkal, mert a kitűzött célt (10 000 USA dollár) már négy héttel a határidő lejárta előtt elérték. Aki július 20-ig beszáll, 30% kedvezményt kap az ajánlott fogyasztói árból, és októberben kapja meg a választott darabokat. A cipőről, csomagokról és szállítási feltételekről minden részlet megtalálható az XpreSole Panto-projekt oldalán. Cikkünk írásának időpontjában már 30 000 dollár fölött járt a támogatások összege, aminek köszönhetően új színek jelentek meg a kínálatban.

Részletekbe menő videó az XpreSol Panto-ról:

 

fotók: ifworlddesignguide.com, hiconsumption.com

forrás: sprudge.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6016616872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása