Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

6 applikáció a tudatos kávéfogyasztáshoz

2021. május 07. - Alois Dallmayr Magyarország

pexels-mohi-syed-50614.jpg

Ma már szinte mindenre van mobilapp, a kávézás sem kivétel. Bár a kávéfőzés igen egyszerű folyamat, a precíz munkához sok részletre kell odafigyelni. Ebben segíthetnek a felsorolt alkalmazások. Lássuk is, hogy mit tudnak!

Acaia Brewbar App

A cég eredetileg modern és igen pontos mérlegeiről híres, melyek a legmagasabb technológiai színvonalat képviselik. Innentől csak egy lépés volt az, hogy mobilos applikációval segítsék a baristák és kávéimádók dolgát. A mérlegből érkező adat az alkalmazáson keresztül megjeleníti a folyamat lépéseit. Megadható az őrlési méret, a hőmérséklet, a kávébab-szemek tömege, sőt, még az is, ki főzi a kávét. Innentől az applikáció valós időben mutatja az előrehaladást, a grafikon jelzi a kávéfilter telítettségét, a víz átfolyási sebességét és az őrlőn áthaladás tempóját.

1.jpg

Barista App (Glasshouse Apps)

Segít a legtöbbet kihozni az eszpresszógépből. Kiváló segítség ahhoz, hogy kávézói szintű eszpresszót  főzzünk otthon. Nincsenek benne grafikonok, nem kapcsolódik mérleghez, viszont lépésről-lépésre végigvezet az eszpresszó-alapú kávék elkészítésén. Összefoglalót ad a kávézási szakkifejezésekről, HD-minőségű videókat kívál, van receptkönyve és extrakciós időzítője is.

4.jpg

AeroPress Timer

Magán az AeroPress-en nem sok javítani való van, de az applikáció azért kísérletet tesz erre. Alapvetően egy stopper, de ennél azért többet tud: 27 AeroPress receptet tartalmaz, melyek közül néhányat a 2014-es világbajnokságról gyűjtöttek be, másokat a világ legjobb pörkölői bocsátottak rendelkezésre. Az instrukciók okosórán is követhetők.

3.jpg

Beanhunter Coffee App

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik sokat utaznak, és a meglátogatott városokban a legjobb kávézókat szeretnék felkutatni. A Beanhunter kicsit olyan, mint a TripAdvisor, csak épp kávézókra – különösen hasznos, ha specialty helyek megtalálásához. Független kávézók ezrei értékelésekkel, fotókkal, berendezésekkel – minden adott a jó választáshoz.

5.jpg

Behmor Connected Coffee Maker App

Talán ez testesíti meg legjobban az otthoni kávékészítés jövőjét: számtalan készülékhez csatlakoztatható, egyedi profilokat lehet vele létrehozni, időzítéseket és hőmérsékletet beállítani, teljesen kontrollálva a kávéfőzést, amiben „Craft”, „Brew” és „Buzz” szekciói segítenek. A „Craft” az előkészítés (pl. idő, hőmérséklet), a „Brew”-ban meghatározhatod a mennyiséget, hogy világosra vagy sötétre pörköt kávét használsz, illetve, hogy frissen vagy korábban őröltet. A „Buzz” kapcsol össze a külvilággal, a gyártó reményei szerint itt baristák és kávés cégek hírei és receptjei közül lehet válogatni. Fentieket mindössze annyi korlátozza, hogy csak Behmor kávéfőzőhöz kapcsolható.

2.jpg

Roastmaster

Listánk semmiképp sem lehetne teljes olyan alkalmazás nélkül, amelyik a kávépörköléshez nyújt segítséget. A Roastmaster profiknak és amatőröknek egyaránt nagy szolgálatot tesz, felgyorsítja a folyamatokat, valamint rögzíti az eredményeket, hogy azok reprodukálhatók legyenek. Komoly adatbázis építhető vele a kávébab-készletről, árakkal,pontszámokkal, páratartalommal.

6.jpg

 

 

fotók: acaia.co; iphone.apkpure.com; aeropresstimer.com; snapmunk.com; roastmasters.com; rainfroginc.com

forrás: beanground.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7216513528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása