Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Kolumbia igazi kincse

2020. november 27. - Alois Dallmayr Magyarország

kolumbia1.jpg

Kolumbia az álmok és a kincsek földje volt egykoron. Bár az Inkák az aranyat, isten ajándékaként, csak mint kultikus tárgyat tisztelték, nem így látták ezt a spanyol hódítók. Az egykori legendák nyomán még ma is kalandorok seregei keresik a titokzatos indián birodalmat: El Dorádót és annak mesebeli aranykészleteit. Az arany azonban nem az egyetlen kincs, amit Kolumbia rejteget. Dél-Amerika egyik legnagyobb kávétermelő országa különleges Arabica fajták lelőhelye.

Az éghajlat itt egészen különleges, az időjárást alapvetően a tengerszint feletti magasság határozza meg. Így az 1400-1700 méter közötti hegyoldalakban meleg, párás levegő és egész évben 18 és 25 fok közötti hőmérséklet biztosít ideális körülményeket a kávétermesztésnek.

kolumbia2.jpg

Kolumbia délnyugati részén, az Andok lejtőinek termékeny vulkáni talaján igazi botanikai kincs várja a felfedezőket. A Dallmayr Neiva alapjául szolgáló kávészemek a termelők gondos keze által válik az igazi ínyencek kávéjának forrásává. A Dallmayr mindig különleges figyelmet fordított a környezetvédelemre, az ökológiai egyensúlyra és a fenntarthatóságra. Így sikerült elérni, hogy mára az itt tevékenykedő kávétermelő gazdaságok 30 százaléka elnyerje a Rainforest Alliance tanúsítványát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4716320208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása