Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Retro kávéfőzők egy modern konyhába

2022. augusztus 20. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-00.jpg

Manapság minden kávéfőző fekete vagy fehér, matt szürke, esetleg csiszolt rozsdamentes acél. Ám egyre többen szeretnének színes kávéfőzőt az otthonukba, a keresletre pedig reagált a kínálat is – nem akárhogyan!

Az egyszerű színek előnye, hogy szinte minden konyhai dekorációhoz illenek, de néha azért mégis szeretnénk némi kis színt vinni a konyhába. Ezért egyre keresettebbek a retró kávéfőzők a modern kor azon kávéfogyasztói körében, akik egy színes gépet keresnek, hogy feldobják konyhapultjukat.

Az összes vintage kávéfőzőt úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy igazi retró gép, és a régi szép idők színei is megtalálhatóak rajtuk: égszínkék, cseresznyepiros, élénk sárga és zöld. A retró kávéfőzőkkel múltbeli megjelenést élvezhetünk, de a modern elektronika és a tartósabb anyagok előnyeivel.

DeLonghi Kmix Retro csepegtető kávéfőző

Nem csak stílusos, de egyszerű a használata is. Nyilván nem csenget és sípol, mint más automata csepegtető kávéfőzők, de ami hiányzik belőle funkciókban, azt könnyű kezelhetőséggel kompenzálja. Egy gombnyomással életre kel, nincsenek felesleges időzítők, csengők vagy riasztások, mindössze egy dolgot csinál, de azt jól: kávét főz. Szerény méretű karafjában öt csésze kávé fér el (bár rendelhető 10 csészés modell is), és nyolc színben kapható.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-01.jpg

Espressione Café Retro eszpresszógép

Vintage kinézetű, de a masszív acéltest modern elektronikát rejt, és 18 bar nyomást képes előállítani a tökéletes eszpresszóhoz. A strapabíró acéltestet hőkezeléssel festették, így biztosítva, hogy a festék ellenálljon a hétköznapi használat kihívásainak. Más eszpresszógépekhez hasonlóan az Espressione is nagy vízmelegítővel, hőmérővel és tejhabosítóval rendelkezik latte vagy cappuccino elkészítéséhez.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-02.jpg

BELLA Dots Collection programozható kávéfőzőgép

Az automata csepegtető kávéfőző a BELLA Dot Collection része; ezek retró ihletésű kávéfőzők, amelyek többek között pávakék, rózsaszín, piros, narancs, zöld és lila színben kaphatók. A BELLA tele van olyan modern funkciókkal, mint a főzési erősség beállításai, a visszaszámláló időzítő, az akár 24 órával előre történő beállítás lehetősége, a szüneteltetési-, valamint az automatikus kikapcsolás funkció. Kezelése gyerekjáték, és minden funkciót a főző előlapján található LCD kijelzőn lehet beállítani.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-03.jpg

Bialetti Retro kávéfőző

Akinek nem jönnek be az elektronikus kávéfőzők, azoknak ajánljuk a tűzhelyen használható megoldást. A Bialetti Moka percek alatt főz eszpresszót gázon – igen meggyőző minőségben. Nem kell drága eszpresszógépbe beruházni. Alapértelmezésben hat csészényi nedű lefőzésére képes, de kapható egy, három, kilenc és tizenkét csészés változat is. A Bialetti testét vastag öntött alumíniumból készítették, színválasztéka szinte végtelen.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-04.jpg

Nosztalgia Retro 12 csészés elektromos kávéfőző

Egy másik modern, vintage ihletésű kávéfőző, mellyel - az egyszerű megoldásoknak köszönhetően - egy teljes karafnyi kávé elkészítése sem jelent nehézséget. Csak meg kell töltenünk a tartót kedvenc őrölt kávénkkal, vizet önteni a melegítőbe, megnyomni egy gombot, és már kész is. Aki türelmetlen, és nem tudja megvárni a teljes főzési ciklus végét, annak a „szünet és szervírozás” funkció lehet a segítségére, hogy gyorsan elfogyasszon egy csésze kávét, amíg a Nostalgia még főz.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-05.jpg

MaxiMatic 3 az 1-ben

Nem csak jól néz ki, de képes egy komplett reggeli elkészítésére, lévén kenyérpirító/grillező/kávéfőző egyben – egyetemistáknak vagy kis lakásban élők számára telitalálat. A készülék kávés része könnyen használható. Csak ki kell hajtanunk a műanyag szűrőrekeszt, a hálós szűrőt megtöltjük kávéval, hozzáadjuk a vizet, és elindítjuk. A MaxiMatic 3 az 1-ben többféle színben kapható, választhatunk a kék, a piros, a fehér és a (nem túl retró) fekete közül.

dallmayr-magazin-retro-kavefozok-moderrn-konyha-06.jpg

 

forrás: beanground.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7317909557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása