Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Kávés horror: Az őrület aromája – második rész

2022. május 28. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-kave-magazin-az-orulet-aromaja-masodik-resz-00.jpgElayna Brockmann. Ez volt a neve? Miért nem emlékezett a nevére? Miért nem emlékezett rá?

Az első rész ide kattintva olvasható

Az utasításnak megfelelően, lassú, az óramutató járásával megegyező, körkörös mozdulatokkal 200 gramm vizet öntött a kávéba. Amikor visszabillentette a vízforralót, meglökte a Chemexet. Kávécsepp fröccsent a bal karja hajlatába, és tökéletes kör alakú barna foltot hagyott az inge ujján. Behunyta a szemét, és megcsípte magát. Muszáj volt erre valamilyen magyarázatot találnia! Talán valakinek a kávézóban sikerült a tudta nélkül elkészítenie ezeket a képeket? Talán valamiféle furcsa, sajátos amnéziában szenvedett? Vagy ez csak véletlen egybeesés? Sok pultosnő visel fehér inget fekete köténnyel, és a haja sem színében, sem stílusában nem volt éppen egyedi. Valószínűleg éppen a véletlen hasonlóság miatt szánták neki a könyvet.

Az utolsó 130 gramm vizet is ráöntötte a kávéra, és megvárta, amíg az elkészül. Azon gondolkodott, hogyan fogja kiszedni a foltot az ingujjából. Amikor az utolsó csepp kávé is lecsöppent a szűrőről, kivette, eldobta, és megkavarta a Chemexet. Még egyszer benyúlt a pult alá, és elővett egy krémszínű bögrét. Újabb mély lélegzetet vett. Most több a karamell, kevesebb a csokoládé. Az illat felkavarta a lelkét.

Lenézett a könyvre, és lapozott egyet. Egy gyönyörű fotó a baristáról, amint egyenesen a kamerába bámul, előtte egy kész Chemex és egy krémszínű bögre. A bal ujján apró, kör alakú kávéfolt.

Ő volt az.

Belebámult a saját szemébe, amely egy olyan könyvből bámult vissza rá, amelyet ma reggelig még sosem látott. A fénykép alatt egy felirat volt:

Elayna Brockmann emlékére, 1985-2020: ez neked szól.

Gondolatok cikáztak a fejében. Ez nem lehet valódi. Ez valami vicc? Körülnézett a boltban, mintha azt várná, hogy valaki előugrik, és leleplezi a komédiát. Elayna Brockmann. Ez volt a neve? Miért nem emlékezett a nevére? Miért nem emlékezett rá?

A látása elhomályosult, és elájult.

dallmayr-kave-magazin-az-orulet-aromaja-masodik-resz-01.jpgÉrezte, hogy megpofozzák, erre felébredt.

„Stephen! Stephen! Jól vagy? Megijesztesz minket.”

A szemének kellett néhány másodperc, mire fókuszálni tudott. „Maribel? Mi történt? Ki az?”

„A Chemex recept végére értünk" - válaszolta a nő - "és elájultál, amikor megláttad a feleséged képét. Őszintén szólva, Stephen, nem tudom, miért csinálod ezt. Pontosan ezért van szerkesztőségünk. Nem kell kínoznod magad. Még túl korai lenne.”

A mögötte álló férfi megköszörülte a torkát.

„Ó, ő Danny, a nyomdából” - tette hozzá Maribel.

„Talán igazad van - mondta Stephen, miközben a nő segítségével talpra állt -, talán túl korai. Én csak... én csak végig akarom ezt csinálni. Érte.”

"Értem, tényleg - felelte Maribel, és a hangja megenyhült -, de kérlek, hadd segítsünk. Senkinek sem kellene fényképeket nézegetnie a saját...” Itt szünetet tartott, próbálta megtalálni a szavakat.

„Tudom - vágott közbe Stephen -, megyek. De felhívsz, ha bármi kérdésed van, ugye? Azt akarom, hogy minden recept tökéletes legyen. Meg kell - meg kell ragadnia az ő lényét. Azt akarom, hogy a szelleme tovább éljen ezeken az oldalakon, hogy mindenki megtapasztalhassa a kávé iránti szenvedélyét.”

Az asztalnál ülő férfi felé fordult. „Danny, ugye? Szörnyen sajnálom a jelenetet. Egy kicsit sok volt az egész, remélem, megérti.”

Maribel az ajtóhoz vezette Stephent, majd miután a férfi kilépett, becsukta mögötte.

„Mi a fene volt ez?” - kérdezte Danny hitetlenkedve.

„Ez... nos, ez több, mint amit egy ember el tudna viselni. Stephen felesége, Elayna írta a könyv minden receptjét. Az ő receptjei. Ez volt az ő különleges közös projektjük. Még a fényképezéshez is ő állt modellt. De aztán...” - elakadt egy pillanatra, hogy gondosan megválassza a szavait. „De aztán meggyilkolták” - fejezte be.

„Mi?!?” Danny szinte belezuhant a mögötte álló székbe.

„Miután ez a kép elkészült, Stephen egy őrült rajongója - egy követője a YouTube-on, mint kiderült - berontott a kávézóba a fotózás után, és azt kiabálta Elaynának: "Te nézed Stephen Brockmannt?!", ott azonnal megölte, fényes nappal. A híradások tele voltak a sztorival.”

A lány kinyitotta a kávézó ajtaját, besétált. A műszer érzékelte a mozgását, és bekapcsolta a mennyezetbe süllyesztett lámpákat. Az izzók egy szempillantás alatt elűzték a kora reggeli sötétséget. Elindult a bárpult felé, letette a hátizsákját a földre. Egy könyv hevert a pulton, úgy elhelyezve, hogy biztosan meglássa, amikor belép az épületbe.

A nagy betűkkel írt cím a borítón:

FŐZZÜNK TÖKÉLETES KÁVÉT! - írta Stephen Brockmann

A cím alatt, eltakarva a borítón ábrázolt, művészien elrendezett kávéfőző kellékeket, egy sárga öntapadós cetli virított. „Ez neked szól” - állt rajta -, „nézd meg az AeroPress receptjét a 42. oldalon”.

„Na ne! Már megint?” - suttogta a lány.

dallmayr-kave-magazin-az-orulet-aromaja-masodik-resz-02.jpg

 

fotók: marcobeveragesystems.com, thekitchn.com, kurasu.kyoto

forrás: sprudge.com 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2417833891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása