Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Tea mindig, minden körülmények között!

2022. január 14. - Alois Dallmayr Magyarország

pexels-anna-pou-8329287.jpgSokan úgy vélik, hogy a teát csak egy hideg téli délutánon, kandalló mellett ülve lehet és kell élvezni. Ez egy elég kezdő gondolat, ugyanis a tea (a kávéhoz hasonlóan) minden évszakban megállja a helyét. Cikkünkben erre kívánunk rávilágítani, és új ötleteket adni teafogyasztás szempontjából.

A teázás hosszú utat járt be az elmúlt évszázadban, és már nem a hagyományos viktoriánus korszakhoz kötődik, amikor London polgárai délután 5 óra körül szüneteltették minden tevékenységüket, és időt szakítottak egy csésze teára. Az italt tulajdonképpen egy forró nyári napon is élvezhetjük, sőt, akár éjszaka, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a tea minden évszak itala.

Őszi teák

Ilyenkor a legtöbben fáradtnak, kimerültnek érezhetik magukat. Ennek oka lehet az időjárás, az egyre rövidülő nappalok, aminek hatására a szervezet D-vitamin raktára is megcsappan. Éppen ezért szükségünk van valamire, ami felpörget, segít egészségünk megőrzésében és energiát ad - és ez csak néhány dolog, amit a tea tehet értünk! A legjobb dolog az őszi teázásban, hogy mindenhol rengeteg gyógynövény és gyümölcs található.

Az ősz arra is kiváló, hogy forró és hideg teát egyaránt igyunk, hiszen az időjárás folyamatosan változik, így mindkét lehetőséget kiélvezhetjük, Bármelyiket választjuk is azonban, győződjünk meg arról, hogy mindig van a közelünkben hideg és meleg tiszta víz. Jó megoldás lehet megbízható otthoni vízkezelőt használni.

teao.jpg

Téli teák

Természetesen a tél a teázás fő ideje, de nem csak azért, mert szeretjük, mint italt, hanem mert a hideg időben melegen tart. Ebben az évszakban nincs olyan, hogy „legjobb tea”, mert mind remekül feldob egy hideg estét a hosszú irodai nap után. Csak annyit kell tennünk, hogy a kedvencekből feltöltjük a teásszekrényt, és minden nap más ízeket élvezhetünk. 

Legtöbben a klasszikusokat – borsmenta és gyógynövények – kedvelik, amelyek különböző kiszerelésekben kaphatók, és lehet egész adagot vagy csak egyetlen csészényit készíteni belőlük. A rooibos teák többek között azért is népszerűek, mivel nem tartalmaznak koffeint, és csodákat tehetnek az egészségünkkel.

teat.jpg

Tavaszi teák

Miközben várjuk a nyarat, és próbáljuk lerázni magunkról a télen elkapott esetleges megfázást, fontos, hogy felkészítsük szervezetünket az aktívabb időszakra. Ebben jönnek kapóra a teák - számos egészségügyi előnyüknek köszönhetően. Segíthetnek abban, hogy az egészségünk újra a régi legyen, és magunk mögött hagyjuk a negatív időszakot. Ám nem minden tea felel meg mindenkinek, ezért érdemes utánajárni, hogy mely típusok milyen reakciókat váltanak ki, és konkrét céloknak megfelelő teákat fogyasztani.

A zöld tea a fürdőruha-szezon előtt segíthet, mivel fokozza a kalóriaégetést, rengeteg antioxidánssal halmozza el a szervezetedet, és felgyorsítja egy diéta hatását. A kamillatea segíthet ellazulni, a gyömbértea pedig megelőzi a fejfájást és leküzdi az allergiát.

teata.jpg

Nyári teák

Bár a legtöbben a forró napokon inkább hideg limonádét fogyasztanak, nem elvetendő a tea ötlete sem. Először is, sokkal egészségesebb és kevésbé károsítja a szervezetünket, mint bármely más ital - kivéve persze a vizet -, és jó hatással van vérképünkre. Ráadásul, ha előre elkészítjük, és betesszük a hűtőbe, a tea ugyanolyan hideg és frissítő, mint egy kóla, és még finomabb, ha jéggel tálaljuk.

Ráadásul egyes teák tartósan (és pozitívan) hatnak a mentális egészségünkre, és sikeresen növelik az energiaszintünket már néhány hét alatt. Ilyen a gyömbér és vörös datolya tea – hagyományos kínai ital, segít a test energiaszintjének helyreállításában, ösztönzi a szervezet tisztulását és megelőzi a betegségeket, így tökéletes ital egy forró napra (is).

teany.jpg

365 nap

Mint a fentiekből is kiderül, a tea csodálatos ital, amelyet egész évben élvezhetünk, ezért kár felhagyni a fogyasztásával, amikor beköszönt a tavasz! Ha egész évben fogyasztjuk, erősebbé, egészségesebbé és boldogabbá válunk.

 

fotók: teavivre.com, harney.com, organicspamagazine.com, bokksu.com

forrás: tching.com (https://tching.com/2017/09/enjoy-tea-year-long/ )

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9316809736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása