Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Jegestea kisokos recepttel

2021. június 04. - Alois Dallmayr Magyarország

pexels-olenka-sergienko-3323682_1.jpg

Ha jó idő, akkor jeges tea. Ha jeges tea, akkor pedig fő a kreativitás! Van azonban néhány ökölszabály, amiket bármilyen jeges teánál érdemes alkalmazni:

  1. A jegestea készítéshez intenzívebb alapra van szükségünk. A hozzáadott jég higítani fogja, tehát érdemes erősebbre főzni, mintha melegen innánk. Éppen ezért, az áztatási időt is érdemes megnövelni. Zöld és fekete tea esetén ez 4 percet, Rooibos vagy gyümölcstea esetében pedig 10 percet jelent.
  2. Amennyiben van rá lehetőség, szálas teát használjunk. Egyrészt azért, mert így könnyebb szabályozni a mennyiséget, másrészt pedig így frissítőbb végeredményt kaphatunk, mint ha filteres teával dolgoznánk.
  3. Nem kell sietni! Várjuk meg, amíg kihűl a tea és csak ez után adjuk hozzá a jeget!
  4. Cukor vagy egyéb édesítés nélkül könnyen ízetlenek lehetnek a teák. Érdemes ízlés szerint édesíteni.

Íme 2 olyan jegestea recept, melyek önmagukban is nagyszerűek, de mindenkit bátorítunk a szabad kísérletezésre!

Mentás zöldtea

mae-mu-kbch-i63ytg-unsplash.jpg

 

 Epres- bazsalikomos jeges tea

 

pexels-artem-beliaikin-914241_1.jpg

 

 

 

 forrás: demmers.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9616501390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása