Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Így lehet újra használni a kávét!

Avagy a kávé, mint kincsesbánya

2021. szeptember 24. - Alois Dallmayr Magyarország

Amikor valaki szemügyre veszi az apró barna szemeket, amikből aztán a kávé készül, nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit lát. Hajlamos végtermékként tekinteni arra, ami tulajdonképpen csak apró része a nagy egésznek.

Tovább

A kávé és a világvallások – a judaizmus

A zsidók és a kávé kapcsolata igen mélynek nevezhető, és sok hasonlóságot mutat az arab világban tapasztaltakkal. Kezdeti népszerűségén sokat lendített a vallási rajongás, hiszen minél tovább tud valaki ébren maradni, annál több időt tölthet az Úr dicsőítésével.

Tovább

Miért nehéz rálelni a minőségi kávéra?

A jó és rossz minőségű kávé könnyen elválasztható egymástól, elég csak megvizsgálni a termesztés helyszínét, annak körülményeit, a szüret mikéntjét, valamint a válogatás-feldolgozás folyamatát. És bár a végtermék ízére jelentős hatással bír a pörkölés is (a túlpörkölésből adódik sok, boltban kapható…

Tovább
süti beállítások módosítása