Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Mi az a nitro kávé?

Extra üzemanyag az agynak

2021. november 19. - Alois Dallmayr Magyarország

nitro.jpegNitro – a szót meghallva azonnal az űrrakéták és a tuningolt autók üzemanyaga jut eszünkbe. Pedig létezik turbókávé is, ráadásul nem rossz.

A nitrós kávé nem más, mint nitrogénnel elegyített kávé. Az így kapott ital teteje masszív habbal fedett, íze selymes. Emiatt nincs szükség semmilyen tejtermékre, hogy elvegye azt a karcosságot, amivel a hagyományos kávé rendelkezhet, viszont kiemelődnek a valódi ízösszetevők.

Felmerül persze az a – tulajdonképpen jogos - kérdés, miért kellene ilyesmit inni, hiszen a kávé teljesítményfokozó hatása közismert. Ezen felül semmi szükség olyan, hidegen felszolgált kávéra, ami ráadásul úgy néz ki, mint a sör (színe és a tetején megülő hab miatt a nitrós kávé nagyban emlékeztet a Guinness-re).

Pedig több érv is szól a fogyasztása mellett!

  1. Ha nagyobb társaság mozog együtt, kocsival, a kijelölt sofőr itala pont ugyanúgy néz majd ki, mint a többieké (lásd fentebb a Guinnessel való hasonlóságot), így nem érzi kirekesztve magát.
  2. A lassú készítés miatt kicsivel nagyobb a koffeintartalma, mint a hagyományos kávéké, az erős italok kedvelőinek nagy örömére.
  3. Mivel kihagyható belőle a tej (sőt, alternatív tejre sincs szükség), az arra érzékenyek is fogyaszthatják, sőt, a már említett selymesség miatt cukrot vagy édesítőt sem kell bele tenni.
  4. Van gyártó, aki gondolt azokra, akik mereven tiltakoznak a hideg kávé ellen, termékük hideg és meleg eljárással is elkészíthető.

A nitrós kávé fogyasztása közben mindössze egyetlen – nem hivatalos - szabályt kell betartani: az italban nincs helye a jégnek!

nitro2.jpeg

 

fotók: thegadgetflow.com, splendidtable.org

forrás: coffeegeek.com (https://www.coffeegeek.com/techniques/nitro-coffee-rocket-fuel-for-your-brain/ )

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2016750008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása