Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Igazi pumkin spice latte recept

Egyszerűen, költséghatékonyan

2021. október 29. - Alois Dallmayr Magyarország

pexels-anna-rye-9840121.jpg

A pumkin spice latte egyre népszerűbb őszi kávés ital, melynek különlegessége a sütőtökpüré és az egyedi fűszerezés. Amennyire közismert italról van szó, legalább annyira megosztó is: van, aki odáig van érte, míg mások ki nem állhatják pont a nem mindennapi fűszerezés miatt.

2003 és 2015 között a legkeresettebb szezonális ital lett. A hozzáértők szerint éppen az szezonalitás az, ami a népszerűségét adja, ugyanis az emberek nagyobb érdeklődést mutatnak, ha az adott termék az évnek csak bizonyos szakaszában érhető el. A pumkin spice mánia azonban ma már túlmutat a kávén: elérhető illatgyertya, sütemény és még számos más termék, ami a sütőtökös kávé ízét és/vagy illatát idézi.

pexels-valeriia-miller-3151778.jpg

Ahány kávézó, annyi féle recepttel találkozhatunk, azonban ha nincs kedvünk elhagyni az otthon melegét, akkor a négy fal között is elkészíthető a sütőtökös finomság. Ráadásul, így ezerszer költséghatékonyabb és saját ízlésre formálható az ital. Alábbi receptünk a hagyományos vonalat követi, csupa olyan hozzávalóval, ami egy átlagos háztartásban is megtalálható - hiszen, ahogyan korábbi receptjeinknél, most is az egyszerű, de nagyszerű irányvonalat képviseljük. 

Kellemes kávézást kívánunk mindenkinek!

 

forrás: https://baristaakademia.hu/pumpkin-spice-latte/ , https://www.nosalty.hu/recept/igazi-pumpkin-spice-latte-egyszeruen

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2116734050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása