A dalgona kávé nagy sikert aratott a karantén időszakban. Aki esetleg nem tudná, hogy miről is van szó pontosan, a dalgona kávé tulajdonképpen tejre kanalazott kávéhabot takar. A különlegesség nem véletlenül lett ennyire népszerű, hiszen isteni, látványos és nem utolsó sorban nagyon finom is! Azonban, ha valaki unná a hagyományos receptet, 2 variációt is hoztunk, ami új szintre emelheti a dalgona készítését.
Tulajdonképpen ez a 0. lépés, minden dalgona recept erre épül. A frissen lefőzött kávéba 3 teáskanál cukrot keverünk, majd robotgéppel felverjük, egészen addig, míg egységes habot kapunk. Ezt a habot később ezer módon tudjuk variálni. Minden olvasónkat arra bíztatunk, hogy merjen kísérletezni, és megtalálni saját dalgona kávéját. Azonban, hogy mégis legyen valami kapaszkodó, kezdetnek két jól bevált receptet hoztunk, nutellás, illetve kókuszos dalgona formájában.