Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Így készül a Dalgona kávé!

Kókuszos és nutellás ízben

2021. október 08. - Alois Dallmayr Magyarország

2020-coffee-trends-nutella-dalgona-coffee-whip-recipe-10-scaled.jpgA dalgona kávé nagy sikert aratott a karantén időszakban. Aki esetleg nem tudná, hogy miről is van szó pontosan, a dalgona kávé tulajdonképpen tejre kanalazott kávéhabot takar. A különlegesség nem véletlenül lett ennyire népszerű, hiszen isteni, látványos és nem utolsó sorban nagyon finom is! Azonban, ha valaki unná a hagyományos receptet, 2 variációt is hoztunk, ami új szintre emelheti a dalgona készítését. 

Az alap kávéhab elkészítése

Tulajdonképpen ez a 0. lépés, minden dalgona recept erre épül. A frissen lefőzött kávéba 3 teáskanál cukrot keverünk, majd robotgéppel felverjük, egészen addig, míg egységes habot kapunk. Ezt a habot később ezer módon tudjuk variálni. Minden olvasónkat arra bíztatunk, hogy merjen kísérletezni, és megtalálni saját dalgona kávéját. Azonban, hogy mégis legyen valami kapaszkodó, kezdetnek két jól bevált receptet hoztunk, nutellás, illetve kókuszos dalgona formájában.

img_3748-1.jpg

tijana-drndarski-mf22zhrwg_y-unsplash.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1416697478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása