Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Gyorsan kell a kávé? Itt a segítség!

2021. április 23. - Alois Dallmayr Magyarország

automata_kavefozo_kapszulas_kavefozo_kezi_kavefozo_2021_00.jpg

Bizonyos tempó fölött persze érezhető némi minőségi romlás, de semmiképp sem állítanánk, hogy a gyors kávé rossz kávé. Elvégre van, aki jó munkát is tud gyorsan végezni, amire öt példát is hoztunk! Avagy kávéfőzők álomszuszékoknak. 

Ha már megint többször lett áthúzva az ébresztő „Szundi” üzemmódra, és a rohanós a reggelen kinéz egy munkából való késés, de muszáj valahogy elkészíteni a napindító kávét, semmi pánik! Van megoldás, nem is egy! Az viszont biztos, hogy az olcsó megoldások itt nem működnek, a kevésbé márkás „gyors és kényelmes” gépek kivitele sokszor hagy kivetnivalót maga után. Ezek a gépek hosszú távon nem bírják tartani a lépést a XXI. századi ember életritmusával. Nézzük, milyen szempontok alapján érdemes választani!

pexels-tim-samuel-5835305.jpg

Méret

A kávégépről van szó, igenis lényeges szempont. A méret kiválasztása pedig attól függ, hány adag kávét kell elkészíteni. Egy személy esetén, jó választás lehet a kapszulás vagy az AeroPress, de családi méretekben, esetleg 10-12 csészénél olyan kell, amelyik képes egy egész kancsónyi fekete nedűt lefőzni percek alatt (mint a BUNN vagy az OXO).

Kényelem

Kézi vagy automata? - ez itt a kérdés. A főzési időn túl az sem utolsó szempont, hogy mennyi előkészítést és karbantartást igényel a készülék. Ha takarítással többszöröse megy el annak az időnek, mint amit a főzésnél nyertünk, kár a gőzért. Ilyen szempontból az automaták előnyben vannak, mert a háttérműveletek jó részét képesek maguk elvégezni.

Ár

Ez könnyűnek tűnhet, a legtöbben pontosan tudják, mennyi pénzt tudnak a egy új készülékre szánni. Azonban könnyű elveszni a rengeteg információban és tanácsban, melyek hatására szépen lassan feljebb csúszhat az erre szánt keret. Végső soron érdemes az egyszerűségre törekedni. Minél több mozgó alkatrész van ugyanis egy gépben, annál nagyobb az esélye, hogy valami meghibásodik. Az automaták hajlamosak erre, ráadásul rengeteg mozgó elemük jó részét nem az örökkévalóságnak tervezik.

Az alábbiakban meglehetősen széles ártartományban sorolunk kávégépeket, meggyőződésünk, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabbat.

pexels-chevanon-photography-302898.jpg

OXO Brew 8 Cup kávéfőző

Ha automata kell, nem érdemes tovább keresni: 5 perc alatt kész a reggeli ital, ehhez mindössze egy gombot kell megnyomni. És mivel ez a gép átment a Specialty Coffee Association meglehetősen szigorú tesztjén, az elkészült kávé minősége is garantált. 

Keurig K-Slim kávéfőző

Kicsi a bors, de erős! Nagy kedvence lehet a kapszulás kávéfőzők híveinek. Olyan keskeny, hogy biztosan elfér a konyhapulton, és a szekrényben sem foglal sok helyet. 2-3 deciliternyi nedűt készít, méghozzá 400 különféle típust, ahol a kávé, a tea és a kakaó csak az alap. 

BUNN BX Speed Brew Classic

Maximális időspórolás. Még az OXO-nál is gyorsabb, 3-4 perc alatt elkészít 10 csészényi kávét, ami egyben azt is jelenti, hogy akár egy termoszba átöntve magunkkal is tudjuk vinni a kávét. Rozsdamentes acélból készült a tartálya, szabályozható a főzési mennyiség és 3 év garancia jár hozzá. Viszont a tempó itt már okozhat romlást, az OXO-nál legalábbis gyengébb ízminőséget produkál.

pexels-john-zook-4030388.jpg AeroPress

Körülbelül két perc alatt megvan vele a kávé, de közös munkát igényel! Előnye, hogy a gyorsaság nem megy a minőség rovására. Mivel kicsi és nem kell hozzá külső energiaforrás (csak némi erő), akár út közben, vagy a munkahelyen is használható.

SterlingPro French Press

Azoknak ajánljuk, akik ragaszkodnak a kézi „főzéshez”, de egy csészénél többre vágynak. Dizájnja, karcálló rozsdamentes acél teste, tartóssága és ára okán régóta sokak kedvence. Körülbelül 7 perc alatt kész van vele az illatos fekete, és közben nem is kell végig mellette állni.

Reméljük, hogy rövid összefoglalónk segítségére volt azoknak, akik éppen gyors, de megbízható kávéfőzőt keresnek. 

 

 

fotók: wellandgood.com; pullandpourcoffee.com; cnet.com; mozu.com; breville.com; thekitchenwhisk.ie; epicurious.com

forrás: beanground.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7916450900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása