Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Kávés palacsinta

Recept

2021. április 09. - Alois Dallmayr Magyarország

palacsinta_recept_kave_00.jpeg

A palacsinta sokunk első számú desszertje. Ám még a legfinomabb kedvencre is rá lehet unni egy idő után, hiába a különböző feltétek. Ezért érdemes inkább az alap recepten csavarni egyet, méghozzá kávéval.

Hogy a legjobb ízhatást érjük el, frissen őrölt kávét használjunk. A recept tehát úgy kezdődik, hogy „végy egy kávédarálót”. Nem kell feltétlenül gépi megoldásban gondolkodni, megteszi a kézi is.

Kellékek

  • kávédaráló
  • nagy méretű tál
  • fa keverő
  • merőkanál
  • serpenyő
  • evőkanalak

 

Hozzávalók

  • 1,5 evőkanál őrölt kávé
  • 100 gramm liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5 evőkanál ecet
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaj
  • méz, sovány görög joghurt, szeletelt mandula

 

A tálban kell összekeverni a lisztet, porcukrot, sütőport, őrölt kávét. Mehet hozzá az ecet, a tej és a joghurt. Ezután jön rá a tojás, és a csomómentesre keverés egészen addig, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.

Innen már a szokásos menetrend jön: Vajhevítés a serpenyőben, rá egy merőkanálnyi palacsintatészta, és közepes lángon aranybarnára kell sütni mindkét felét. Az eredmény sokkal közelebb lesz az „amerikai” palacsintához, mint az itthon megszokotthoz.

Tálaláshoz meg lehet kenni a palacsinták tetejét joghurttal, megszórni mandulaszeletekkel és ráönteni egy kis mézet. A feltét persze lehet más is, tejszínhab, banán, kesudió, fagyi, csökiöntet, eper – vagy amihez épp kedünk van.

palacsinta_recept_kave_01.jpg 

fotók: pastryaffair.com; foodandwine.com
forrás: ineedcoffee.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr216439264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holnap75 2021.05.17. 13:22:00

200 ml sütőpor??Az nem sok??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.17. 13:22:01

Itt valami nem gömgölyű!
200ml sütőpor ugyanennyi liszthez már eleve ehetelenül sok.
Ha ehhez hozzákevered az ecetet, az egész ki fog futni a tálból, mielőtt még megmutatod neki a serpenyőt.
süti beállítások módosítása