Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

3 kávés kedvesség kétbalkezeseknek

(nem) Csak Valentin napra

2021. február 12. - Alois Dallmayr Magyarország

cimn.jpg

A Valentin nap egészen megosztó ünnepnek számít. Vannak, akik teljes lázban égnek miatta és vannak, akik egyenesen lázadnak ellene. Mi amondóak vagyunk, hogy apró, szívből jövő kedvességekkel bárkit le lehet venni a lábáról. És miért ne varászolhatnánk különlegessé éppen ezt a napot? Ezért összegyűjtöttünk három egyszerű praktikát, melyet elkészíthetünk szerettünknek. Mindegyik ötlet jól variálható, és könnyen személyre szabható, úgyhogy a siker garantált! 

1. Szív alakú kakaós szórás

Egyszerű de annál szívmelengetőbb meglepetés lehet egy reggel ágyba vitt kávé, szív alakú szórással a tetején. Mutatjuk, hogy érdemes elkészíteni!

Amire szükség lesz: olló, kemény papír, ceruza, tejhab, kakaó

Elkészítés: Válasszunk ki egy bögrét. A kemény papírra (vagy műanyag lapot is használhatunk) helyezzük  lefordítva a bögrét, majd rajzoljuk körbe. Vágjuk ki a kört, majd a közepére rajzoljunk szívet (vagy bármilyen más formát, egyéni ízlés szerint). A körlapból a szívet kivágva, egy szív alakú lyukat kapunk a kör közepén. Készítsük el a kávét, a tetejére készítsünk vastag tejhabot. Majd fogjuk a sablont, s a bögre fölé tarva megszórjuk kakaóval, esetleg fahéjjal. Kész is!

  szives.jpg

 

 

2. Egyedi bögre

Szinte minden háztartásban található egyszínű, unalmas kávés bögre, melyet könnyedén szerettünk kedvencévé varázsolhatunk. A végeredménynek persze csak a képzelet szab határt, de segítünk elindulni az úton!

Amire szükség lesz: bögre, porcelánfestő toll 

Elkészítés: Egyszerű pöttyözés, egy közös emlék, egy kedvenc hely, egy felejhetetlen dátum, imádott idézet, egy kreatív minta... és még sorolhatnánk. Mielőtt azonban élesben nekivágnánk, érdemes egy papíron megtervezni a feliratot vagy mintát.

diy-love-mug-2.jpg

 

3. Kávés gyertya

Kinek ne lenne olyan ismerőse, aki oda meg vissza van az illatgyertyákért? Egy kis viasz, egy kis kávé és kész is a csodálatos illatú kávés gyertya.

Amire szükség lesz: viasz, kanóc, ragasztó, vanília aroma (ízlés szerint), kávé (lehet szemes vagy őrölt)

Elkészítés: Válasszunk egy átlátszó poharat ebbe kerül majd később a gyertya. A viaszt olvasszuk meg. Eközben a pohár aljára erős ragasztóval rögzítsük a kanócot. Ezután a poharat 1/3-ig töltsük viasszal (érdemes nem a legforróbb állapotában dolgozni vele, nehogy feloldja a ragasztót), majd erre egy réteg kávé kerül, megint viasz és így tovább. Érdemes megkeverni időnként. A vanília aromából ízlés szerint csepegtessünk hozzá.

gyertya.jpg

 

képek forrása: pixabay, pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1116423678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása