Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Távmunka egy kávézóból

A kávézó, mint munkahely

2021. január 15. - Alois Dallmayr Magyarország

 

tavmunka_home_office_kavezo_02.jpg

És direkt nem otthoni munkavégzést vagy „home office”-t mondunk, mert épp az a lényeg, hogy nem csak a lakásodból, házadból tudod elvégezni a rád bízott munkát, hanem történetesen akár egy kávézóból is.

Kezdjük néhány statisztikai adattal!
(forrás: smallbizgenius)

  • a távmunkában dolgozók 40%-a a rugalmas időbeosztást tekinti a legnagyobb előnynek
  • a munkavállalók 76%-a (!) még szívesebben maradna aktuális állásában, ha engednék számára a rugalmas munkavégzést
  • 2005-höz képest 140%-kal nőtt a távmunkában dolgozók száma

A távmunka bevezetésének nem csak a munkaadók és munkavállalók a haszonélvezői, de különféle közösségi terek – így a kávézók – is. Persze nem elég csak a kávé, a helynek egyéb szolgáltatásokat kell biztosítania, hogy az emberek szívesen válasszák, mint munkahelyüket.

tavmunka_home_office_kavezo_00.jpg

 

Megbízható internet

Kevés a „nem szakadozik”, megfelelő sávszélesség szükségeltetik, hiszen sokszor nem egy vagy két gépet kell kiszolgálnia. Ha ehhez még nyomtatási lehetőség is párosul, már legalább két jópontja van.

 

Munkaasztalok

Ha másokat dolgozni látsz, te is kevésbé hajlasz a lógásra, a többiek nekibuzdulása téged is aktívabbá tesz. Ebben segítenek a nagy méretű asztalok (és a hozzájuk tartozó praktikus székek), ahol kicsit úgy érezheted, a körülötted ülők a munkatársaid. A puffokat és kanapékat erre az időszakra felejtsd el!

 

Hűségprogram

A nagy láncok már régóta csinálják, mostanra a kisebb kávézók is elkezdtek ráállni. Ha már egyszer úgyis ugyanoda jársz, legalább legyen belőle némi hasznod!

 

tavmunka_home_office_kavezo_01.jpg

A cikkünk írásakor érvényben lévő előírások miatt a kávéházban (vagy más zárt helyen) való üldögélés nem megengedett, de ha egyszer vége lesz a koronavírus járvány miatti korlátozásoknak, fentiek alapján könnyebben felismered az ideális „munkahelyet”.

 

fotók: ookiedough.org; theweekendedition.com.au; bintanacebu.tumblr.com
forrás: thewaytocoffee.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6616357186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása