Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Házi, habos, White Russian koktél

A klasszikus koktél újragondolva és háziasítva

2020. december 10. - Alois Dallmayr Magyarország

frothy-whipped-coffee-white-russian-1.jpg

 

Hanuka alkalmából egy igazán különleges meglepetéssel készültünk. Klasszikus White Russian alapanyagokkal kezdünk, de alaposan feltuningoljuk az ünnepi hangulathoz. Ajánljuk téli, hangulatos estékre, a gyertyafény mellé.

 

frothy-whipped-coffee-white-russian-2.jpg

 

A White Russian egy édes, vodkaalapú koktél, melyet Kahluával, vagy más kávélikőrrel, tejjel vagy tejszínnel készítenek. Népszerűségének újjáéledéséhez hozzájárult A Nagy Lebowski című film, melyben a főszereplő kedvenc itala volt. A White Russian nem orosz eredetű, nevét a vodka tartalom és a tetején levő fehér krém miatt kapta.

A háziasítás nem egy nagy varázslat. Kicsit több krém, egy kevés vanília és máris könnyen, látványosat csavartunk a hagyományos recepten. Meglepően egyszerű elkészíteni. Egy friss presszókávéhoz öntünk egy kevés mézet és addig keverjük, amíg úgy nem néz ki, mint egy kis színes, krémes hab.

 

frothy-whipped-coffee-white-russian-8.jpg

 

Szükség lesz egy csinos koktélpohárra, dupla adag jégre (hagyományosan "old fashioned" pohárba töltik, de bármilyen más pohárból is finom lesz), és máris mehet bele a vodka, a Kahlúa és a vanília is. Már csak egy kevés hideg tejet kell hozzá öntenünk és összekeverni, mielőtt a krémes, kávés hab a tetejére kerül.

A Kahlúa egy híres mexikói kávélikőr. Rum, cukor, cukornádpárlat és 100% -os arabica kávé alkotja. Az 1900-as évektől kizárólag Mexico City -ben készítették. Ma már azonban – a megnövekedett kereslet miatt – máshol is palackozzák, de mindenképpen csak eredeti mexikói alapanyagokból.

 

frothy-whipped-coffee-white-russian-9d.jpg

 

Nincs is más dolgunk, mint hátradőlni, élvezni az édes, krémes koktélt, és amikor elfogyott keverni egy újat.

Boldog Hanukát kívánunk!

 

 

Forrás: Rebekah Lowin, Half Baked Harvest, Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1716326706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása