Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Nyolc karácsonyi ajándékötlet

2020. december 04. - Alois Dallmayr Magyarország
karacsony_ajandek_kave_00_2.jpg

Az igazi megszállottnak megvan szinte mindene a szenvedélyéhez, így igazi kihívás számára megfelelő ajándékot szerezni. De azért egyáltalán nem lehetetlen.

Az évnek ebben a szakaszában már sokak gondolatai a karácsony és az ajándékozás körül forognak. Ihletre várunk, tippek után kutatunk, és naponta merül fel a kérdés: vajon minek örülne? Nos, kávé fronton tudunk némi segítséggel szolgálni.

Chemex kávékészítő

 

karacsony_ajandek_kave_01.jpg

Letisztult, elegáns dizájn, kiegészítők teljes palettája, kifogástalan minőség. A brewing szerelmeseinek tökéletes ajándék. Nem is csak egy alkalomra, és persze szobadísznek sem utolsó. Megrendelhető a gyártótól.


Kruve kávészita

 
karacsony_ajandek_kave_02_kruve.jpg

 

A kávészita tökéletesen egyenletes őrleményt biztosít, ami nélkülözhetetlen, ha tiszta aromát akarunk készíteni. A Kruve pedig egészen elegáns formában segíti a finom (túl kicsi) és durva (túl nagy) szemcsék elkülönítését. Az alap kiszerelés három alumínium részből, fa (bambusz) fedélből, és jónéhány szűrőből áll, de ha beválik még számtalan kiegészítővel tuningolható a későbbiekben.

Lido-E kávédaráló

karacsony_ajandek_kave_03_lido_e.jpg

Precíz, egyenletes kávéőrleményt nem könnyű kézi darálóval készíteni. A Lido pedig pontosan ezt tudja. A minőségnek pedig ára van. Ráadásul, ha különböző kávékat készítünk, egy nem is elég. Eszpresszó-szintű őrléshez tökéletes, más kávékhoz inkább a Lido 2 vagy 3 lehet a jó megoldás.

Third Wave víz

karacsony_ajandek_kave_04_third_wave_water.jpg

Ritkán gondolunk rá, de a víz minősége legalább olyan fontos a jó kávé készítéséhez, mint a kávé. A Third Wave ásványi anyagok keverékével töltött kapszula, amelynek tartalma ideálissá teszi a csapvizet kávéfőzéshez. Desztillált vagy fordított ozmózissal tisztított vízhez adva, majd jól összerázva előáll a tökéletes alapanyag a kávéhoz.

Acaia Pearl

karacsony_ajandek_kave_05_acaia_pearl.jpg

Képes kapcsolódni telefonhoz vagy táblagéphez, hogy rögzítse a tömeget, a térfogatáramot, netán a főzési időt, ezen felül a kávéipar egyik legérzékenyebb és legpontosabb mérlege. Ha a célszemélynek nincs ilyenje, biztos, hogy jó ideje vágyik rá. Ha van neki, akkor jöhet a B-terv: a kisebb Lunar, amit kifejezetten eszpresszóhoz fejlesztettek. A Pearl fehérben és feketében is kapható.

Gene Café kávépörkölő

karacsony_ajandek_kave_06_gene_caffe_kaveporkolo.jpg

Rengeteg otthoni kávépörkölő van a piacon, de csak kevés van, amelyik valóban képes elfogadható minőséget produkálni. Körülbelül 230 gramm zöld kávébabot tud egyszerre feldolgozni, de azt a lehető legegyenletesebben. Természetesen szabályozható az idő és a hőmérséklet is. A teljes folyamat átlagosan 15 percig tart (és ebben benne van a hűtés is). Paraméterek, kiegészítők és bemutató itt.

Breville/Sage Barista Pro félautomata eszpresszógép

sagebaristapro.jpg

A Breville (Európában Sage) az egyik legnépszerűbb otthoni eszpresszógép. Modern, stílusos és egyszerűen használható. A Barista Pro talán a legjobb ár/érték arányú gép a piacon, de a termékcsalád a legegyszerűbb presszógéptől a beépített darálós, dupla boileres csúcsgépig minden lehetőséget kínál arra, hogy tökéletes kávét készíthessünk reggelente.

Flair Signature Plus eszpresszógép

karacsony_ajandek_kave_08_flair_signature_espresso.jpg

Új alapokra helyezi az otthoni (és utazás közbeni) eszpresszó-készítést. Csodálatos művészi alkotás, melyet nem gépi erő működtet, a finom és friss fekete nedűhöz mindössze víz, finoman őrölt kávé és némi kézi erő szükséges. Feketét, fehéret vagy krómszínűt választhatunk.

 

fotók: parade.com/cupalors.com; teloscoffeeroasters; freshcup.com; prima-coffee.com; thirdwavewater.com; coaltowncoffee.co.uk; genecafe.eu; pinterest.com; flairespresso.com

forrás: thecoffeeconcierge.net


A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9916320206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása