Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

4 új kávés videojáték 2022-ben

2022. április 08. - Alois Dallmayr Magyarország

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-00.jpgA kávés videojátékok mostanában nagyon népszerűek, az elmúlt két évben határozottan megugrott az új fejlesztések száma. Láttunk már Pokémon baristákat, a kávézós verekedős játékokat és nekrobaristát. 2022 pedig a kávés videojátékok legjobb évének ígérkezik.

1. Espresso Tycoon

Ha valaha is felmerült valakiben a vágy, hogy kávézót vezessen, akkor ezt a játékot neki találták ki! A Tycoon stílusú üzleti szimulációs játékok már a 70-es évek eleje óta léteznek, de ezúttal a játékosoknak arra is lehetőségük lesz, hogy saját kávézójukat pontosan úgy alakítsák ki és üzemeltessék, ahogyan ők szeretnék. A DreamWay Games Espresso Tycoon-ja minden döntést a játszó kezében hagy, övé a vezetői szék. Hol lesz a kávézó? Mit szolgál majd fel? Mennyibe kerüljenek a dolgok? Kit vesz fel? Mi lesz a marketinggel? Még influencerekkel való együttműködésre is van lehetőség. Minden döntés befolyásolja a bolt sikerét: vagy a csúcsra jutsz, vagy csődbe mész.

Espresso Tycoon a Steam-en

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-01-espresso-tycoon.jpg

2. Cat Cafe Manager

A könnyedebb élményt nyújtó Cat Cafe Manager egy új, gyors tempójú üzleti szimulátor, amely a tavaly népszerű macskakávézós szimulátorral, a Calicóval ellentétben inkább a működésre koncentrál, a hangsúlyt a vevőszolgálatra és a macskabarátságra helyezi. Ahogy az egyik törzsvendég mondja: „macskák és kávé? Na ez aztán a szinergia!” A játékban a játszó felel a kávézó üzemeltetésén túl a mentett macskák simogatásáért is. A kezdet szerény, a kávézó vezetőjeként fel is kell újítani az üzletet, hogy a helyiek kedvenc kávézójává váljon, viszont itt cserébe nem kell aggódni a konkurencia miatt (ellentétben az Espresso Tycoonnal).

Cat Cafe Manager a Steam-en

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-02-cat-cafe-manager.jpg

3. Coffee Talk 2. epizód: Hibiszkusz és pillangó

A Coffee Talk visszatért, a vizuális regény közvetlen folytatása az első résznek, és egy alternatív Seattle-ben játszódik 2023-ban. A játékmenet meglehetősen egyszerű, ha a való életben jártas valaki a barista területen, elég ismerősnek fog tűnni a környezet, csak pixelesebb lesz. Ahogy a címben is szerepel, a fejlesztők új teafajtákkal bővítették a kínálatot, a vásárlók pedig elég kíváncsiak ahhoz, hogy kipróbálják őket, de lehet, hogy kell néhány alkalom, mire a recept tökéletesre sikerül. 

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus and Butterfly a Steam-en

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-03-coffee-talk-episode-2.jpg

4. The Closing Shift

Új, magával ragadó japán horrorjáték: kávét kell felszolgálni a halottaknak. Eegy kávézó záró műszakjában lévő baristaként van jelen a játszó, a látványvilág a régi japán horrorfilmeket idézi. Állítólag "a játék az őrületbe kerget" - ez az eszpresszógép volt, vagy csak kinyílt az ajtó?

Closing Shift a Steam-en - ha mered

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-04-the-closing-shift.jpg

+1: Pekoe

A tea kedvelőinek szól, pihentető és hangulatos játékélményt nyújt, melyben a tökéletes csésze tea elkészítése okozta boldogság van a fókuszban. És vannak benne macskák is. Az új teaház tulajdonosként elsajátítható a teaszüretelés, a teafőzés és a különböző teák felszolgálásának csínja-bínja, megtanulhatóak a teaszertartások és rituálék menete. A cél a saját receptkönyv és a vendégkör kedvenc italainak elkészítése. 

Fejlesztői szerint a Pekoe által „időt szánhatsz az önmagadra, olyan dolgokkal foglalkozhatsz, amelyek boldoggá tesznek". Minket meggyőzött.

Pekoe a Steam-en

dallmayr-magazin-blog-kaves-szamitogepes-jatekok-2022-05_pekoe.jpg

 

forrás: sprudge.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2117797967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása