Ha jó idő, akkor jeges tea. Ha jeges tea, akkor pedig fő a kreativitás! Van azonban néhány ökölszabály, amiket bármilyen jeges teánál érdemes alkalmazni:
- A jegestea készítéshez intenzívebb alapra van szükségünk. A hozzáadott jég higítani fogja, tehát érdemes erősebbre főzni, mintha melegen innánk. Éppen ezért, az áztatási időt is érdemes megnövelni. Zöld és fekete tea esetén ez 4 percet, Rooibos vagy gyümölcstea esetében pedig 10 percet jelent.
- Amennyiben van rá lehetőség, szálas teát használjunk. Egyrészt azért, mert így könnyebb szabályozni a mennyiséget, másrészt pedig így frissítőbb végeredményt kaphatunk, mint ha filteres teával dolgoznánk.
- Nem kell sietni! Várjuk meg, amíg kihűl a tea és csak ez után adjuk hozzá a jeget!
- Cukor vagy egyéb édesítés nélkül könnyen ízetlenek lehetnek a teák. Érdemes ízlés szerint édesíteni.
Íme 2 olyan jegestea recept, melyek önmagukban is nagyszerűek, de mindenkit bátorítunk a szabad kísérletezésre!
Mentás zöldtea
Epres- bazsalikomos jeges tea
forrás: demmers.hu