Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Kókuszos frappé recept

2021. július 16. - Alois Dallmayr Magyarország

kok.jpg

A nagy melegben sokan választják kedvenc kávéjuk "nyáriasított" verzióját. A frappék előnye, hogy hidegek, édesek és kiadósak, ám mivel folyadékról van szó, a forróság miatt lecsökkent étvággyal is kompatibilis.

Görögországból robbant be a köztudatba az 1960-as években, azóta az ország nemzeti kávéjává vált, s szinte minden görög kávézóban megtalálható. Az édesítés mértéke mentén három csoportot különítenek el: "glikósz" (édes), "métriosz" (közepesen édes) és "szkétosz" (cukor nélküli). A jeges édességet ezer és egy módon el lehet készíteni, mi most egy kókuszos verziót hoztunk. 

A klasszikus értelemben vett frappéban nincs fagylalt, ezért, ha valaki az eredeti verziót szereté kipróbálni, kihagyhatja az elkészítés során. Kevés idő alatt kész van, mégis különleges, s a végtelenségig variálható recept, ezúton is mindenkit bátorítunk a saját kedvencének felfedezésére!

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4316628884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása