Az Alois Dallmayr Magyarország – ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Dallmayr Magazin

Sós-karamellás kávérecept

2020. december 05. - Alois Dallmayr Magyarország

book-2619909_1920.jpg

Természetesen advent második vasárnapját sem hagyjuk karácsonyi hangulatú kávérecept nélkül.
Most egy sós-karamellás különlegességet hoztunk, mely nem csak isteni a bekuckózós napokra, hanem elészítéséhez sem kell barista tanfolyamot elvégezni. �

Amire szükség lesz:
  • 1 dl feketekávé
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál karamell öntet (otthon is elkészíthető)
  • 1 evőkanál kakaó
A tejszínes díszítés hozzávalói:
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • tejszín
  • karamell öntet
Elkészítés:
A múltheti recepthez hasonlóan, most is érdemes egy magasabb falú/nagyobb bögrével vagy pohárral készülni. Először beleöntjük a bögrébe a tejet, majd felhabosítjuk. Egy másik bögrében összekeverjük a kávét a karamell öntetettel és a kakaóval, majd hozzáöntjük a tejhabhoz.
Díszítés:
Az elkészített kávé tetejére tejszínt öntünk. A sót és a cukrot összekeverjük, majd finoman a tejszínre szórjuk. Ízlés szerint a tejszín tetejét is rakhatunk a karamell öntetből.
Kellemes kávézást és békés adventi időszakot kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9116320204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása