Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Igazi pumkin spice latte recept

Egyszerűen, költséghatékonyan

2021. október 29. - Alois Dallmayr Magyarország

A pumkin spice latte egyre népszerűbb őszi kávés ital, melynek különlegessége a sütőtökpüré és az egyedi fűszerezés. Amennyire közismert italról van szó, legalább annyira megosztó is: van, aki odáig van érte, míg mások ki nem állhatják pont a nem mindennapi fűszerezés miatt.

Tovább

Elfagyott a brazil kávétermés egy része

Évtizedek óta nem érte ekkora kár a termést

Nyár közepén durva hidegfront sújtotta Brazília három kávétermelő területét, egy olyan időszakban, amikor a szárazság már eleve kikezdte a növényeket.

Tovább

Így készül a Dalgona kávé!

Kókuszos és nutellás ízben

A dalgona kávé nagy sikert aratott a karantén időszakban. Aki esetleg nem tudná, hogy miről is van szó pontosan, a dalgona kávé tulajdonképpen tejre kanalazott kávéhabot takar. A különlegesség nem véletlenül lett ennyire népszerű, hiszen isteni, látványos és nem utolsó sorban nagyon finom is!…

Tovább

Kávépörkölési kisokos

A kávé pörkölése meglehetősen összetett folyamat számtalan lépéssel, melyeket a hétköznapi fogyasztónak nem kell ismernie a legapróbb részletekig, de az alap kategóriákkal érdemes tisztában lennünk, hogy legalább nagyjából tudjuk, mitől más a világos, közepes és sötét pörkölésű kávé.

Tovább
süti beállítások módosítása