Az Alois Dallmayr Magyarország ismeretterjesztő és szórakoztató blogja

Dallmayr Magazin

Út a kávéhoz II. – még 5 prágai kávézó, amit vétek kihagyni

2021. augusztus 06. - Alois Dallmayr Magyarország

p1_1.jpg

Prága nem csak a Károly-hídról, az Óvárosi hídtoronyról vagy a Vencel-térvől áll, hanem olyan kávézókról is, ahol minőségi alapanyalapanyagokkal dolgoznak, és a kávé felfelszolgálásnak is megadják a módját.

Magazinunk sorozatában kávés szemszögből mutatjuk be a világ nagyvárosait. Tippeink főleg azoknak lehetnek érdekesek, akik egyedi élményre vágynak utazásaik során. És nem utolsó sorban, szeretik a kávét. Prágának két epizódot szentelünk, ezúttal Vršovice, Vinohrady, Karlín és Holešovice városrészekbe látogatunk el.

Vnitroblock (Tusarova 791/31)

Kortárs hangulata melengeti a lelket, kreatív megoldásai lenyűgözik az elmét. Kicsit távol esik a felkapott részektől, de abszolút megéri a fáradságot! Az indusztriális komplexum 2016-ban nyitott meg. Ruházati üzlet, táncstúdió, mozi, kiállítótér és kávézó egyben. A divatrajongók helyi és európai tervezők gondosan válogatott darabjai között szemezgethetnek, a környezettudatos vásárlók pedig a természetes eredetű, valamint fenntartható gazdálkodásból származó termékeknek örülhetnek. Kávé-fronton a Liberecben székelő Nordbeans pörkölőüzem a partnerük.

dallmayr-utazas-specialty-kavezo-praga-2-01-vnitroblock.jpg

Ye’s (Letenské nám. 5)

A Holešovice kerülethez tartozó Letnában található, alig néhány villamosmegállónyira a Vnitroblocktól. Bútorzata finoman szólva is eklektikus, a falra rögzített művészeti alkotásokat pedig rendszeresen cserélgetik, így gyakori látogatás mellett sem unható meg a közeg. 2015-ös nyitása óta a Ye’s-ben csak a Bonanza Coffee Roasters által pörkölt kávét szolgálnak fel.

dallmayr-utazas-specialty-kavezo-praga-2-02-yes.jpg

Kavárna Místo (Bubenečská 12)

Finom reggelire vágyók Mekkája és a kávézás temploma, melyet Prága legrégebbi pörkölőüzeme (Doubleshot) működtet. Konyhájuk kínálatában ugyanúgy megtalálhatók a hagyományos cseh ételek, mint a nemzetközi fogások (palacsinta, avokádós pirítós, angol reggeli). Itt aztán tényleg mindent tudnak, amit a specialty kávékról tudni lehet, aminek köszönhetően a vendégeknek maximális élvezetben lehet része. Hétvégén nagy a tömeg, de a Místo-élményért megéri várakozni.

dallmayr-utazas-specialty-kavezo-praga-2-03-kavarna-misto.jpg

Můj šálek kávy (Křižíkova 386/105)

A Kavárna Místo testvére a Karlin kerület szívében. Ugyanúgy a Doubleshot érdekeltségébe tartozik, ugyanolyan ételeket és kávékat kínál, ám hangulata meghittebb. Helytörténeti érdekesség, hogy a Můj šálek kávy megjelenése is hozzájárult az egykori ipari negyed átalakulásához, melynek során az üzemcsarnokokból művészeti terek váltak, népszerűvé téve a környéket a diákok és fiatal felnőttek körében.

dallmayr-utazas-specialty-kavezo-praga-2-04-muy-slavek-kavy.jpg

Eska (Pernerova 49)

Azoknak ajánljuk, akik a kávéjuk mellé fine dining élményt is szeretnének. Az Ambiente Csoport által működtetett Eska ugyanis kávézó, pékség és étterem egyszerre – ezzel a koncepcióval egész Európában alig lehet találkozni. Az egykori gyárcsarnokban mindhárom tevékenységi kört igen magas szinten űzik, kávéjukat a Nordbeans pörkölőből veszik, és csak azt tudjuk tanácsolni azoknak, akik hozzájuk látogatnak, hogy éhesen érkezzenek!

dallmayr-utazas-specialty-kavezo-praga-2-05-eska.jpg

 

Reméljük, ajánlókkal sikerült egy kis kedvet csinálni a prágai kávézáshoz, pláne, hogy korábban már szenteltünk egy cikket a témának.

fotók: europeancoffeetrip.com, prague.eu, daybyme.com, cz.prague-stay.com, cntraveller.com

forrás: thewaytocoffe.com

A bejegyzés trackback címe:

https://dallmayrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1116646228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0dzsud0 2021.08.12. 14:10:13

És két cikkbe sem fért bele a zseniális Kavárna Obecní dům? Nemár. :)
süti beállítások módosítása